INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ ČLENŮ SPOLKU A JEHO ORGÁNŮ

Vážení členové,

 

níže uvedené informace Vám slouží k zajištění plné a transparentní informovanosti o zpracování Vašich osobních údajů, včetně zvláštní kategorie osobních údajů, správcem těchto údajů, a to v souladu s čl. 13 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) (dále jen „Obecné nařízení o ochraně osobních údajů“).

 

  1. Totožnost a kontaktní údaje Správce:

Českomoravský svaz minipivovarů z.s., IČ: 229 02 953, se sídlem Podskalská 365/10, Nové Město, 128 00 Praha 2, Česká republika, zapsaný ve spolkovém rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, Česká republika, oddíl V, vložka 59431

 

kontaktní osoba:      Tereza Melišová                 tel.:        +420 774 996 628

e-mail:                    melisova@cmsmp.cz          pošta:    Podskalská 365/10, Nové Město, 128 00 Praha 2

(dále jen „My“ nebo také „ČMSMP“ či „Správce“)

Přijali jsme závazek chránit soukromí a osobní údaje členů ČMSMP a jeho orgánů, s jejichž osobními údaji přicházíme do styku. Níže uvádíme informace týkající se zpracování – zejména shromažďování, zveřejňování a dalšího používání těchto osobních údajů.

  1. Pověřenec pro ochranu osobních údajů nebyl u Správce jmenován.
  2. Osobní údaje, jež o Vás Správce zpracovává:

Vaše osobní údaje získáváme z několika zdrojů. Některé z těchto údajů jsou shromažďovány přímo od Vás nebo pochází z veřejně přístupných zdrojů, nebo jsou nám poskytnuty třetími stranami.

Informace či údaje, které o Vás zpracováváme je nutno považovat za osobní údaje, přičemž tyto zahrnují:

 

  • Vaše celé jméno;
  • Titul;
  • Datum narození;
  • Rodné číslo;
  • Trvalý pobyt, případně adresu pobytu v ČR, nemáte-li v ČR trvalý pobyt;
  • Doručovací adresa;
  • Sídlo a IČ u fyzických podnikajících osob;
  • Údaje o bankovním spojení;
  • E-mail;
  • Telefonní číslo.

 

  1. Účel zpracování Vašich osobních údajů a právní základ pro jejich zpracování:

Účelem zpracování Vašich osobních údajů je:

  • evidence členů (seznamu členů) a představitelů orgánů našeho spolku;
  • plnění zákonných povinností, které se na nás vztahují, na základě vztahu s Vámi jako členy našeho spolku nebo členy orgánů;

Zpracování osobních údajů za těmito účely je nezbytné pro plnění právních povinností správce ve smyslu čl. 6 odst. 1 písm. c) Obecného nařízení o ochraně osobních údajů, stanovených zejména zákonem č. 89/2012 Sb., občanským zákoníkem, ve znění pozdějších předpisů, dalšími právními předpisy či našimi stanovami.

  • ochrana našich oprávněných zájmů či oprávněných zájmů třetí strany (uplatňování práv a nároků vyplývajících z plnění smluvního vztahu a komunikace se subjekty údajů) kdy zpracování Vašich osobních údajů je ve smyslu čl. 6 odst. 1 písm. f) Obecného nařízení o ochraně osobních údajů nezbytné pro účely oprávněných zájmů správce či třetí strany.
  1. Poučení o Vaší povinnosti poskytnout osobní údaje:

Poskytování Vašich osobních údajů je zákonným požadavkem. Máte povinnost nám je poskytnout, stejně jako máme právo je po Vás požadovat. Neposkytnutí osobních údajů znamená nemožnost plnění výše uvedených zákonných povinností Správce.

  1. Příjemci nebo kategorie příjemců osobních údajů:
  • státní orgány (zejména Úřad pro ochranu osobních údajů, orgány činné v trestním řízení, správci daně) a další subjekty na základě jiných právních předpisů; a
  • subjekty, které nám poskytují služby (zejména banky, pojišťovny, advokáti a jiní poradci) a se kterými máme uzavřenou příslušnou smlouvu o zpracování osobních údajů.
  1. Předávání osobních údajů do zahraničí:

Nemáme v úmyslu předávat osobní údaje do třetí země mimo EHP nebo mezinárodní organizaci.

  1. Doba uložení osobních údajů:

Při nakládání s Vašimi osobními údaji pro konkrétní účely respektujeme zásadu omezení uložení, kdy Vaše osobní údaje uchováváme pouze po nezbytně nutnou dobu. Rovněž respektujeme zásadu minimalizace údajů, když uchováváme pouze osobní údaje, které jsou přiměřené, relevantní a omezené na nezbytný rozsah ve vztahu k účelům, pro které jsou zpracovávány.

Uchováváme Vaše osobní údaje po dobu trvání Vašeho členství v ČMSMP za účelem výkonu práv a povinností z něj plynoucích i po jeho skončení k dalším nezbytným účelům, jako je dodržování našich právních povinností, smluvních závazků, řešení sporů a právní vymáhání oprávněných nároků či pro případná správní řízení. Tyto potřeby jsou rozdílné v závislosti na konkrétním důvodu jejich uchování, a proto se doba uchovávání různých druhů Vašich osobních údajů v konkrétních případech výrazně liší, přičemž může dosahovat až 10 let od ukončení členství v ČMSMP.

Dále lze odkázat na právní předpisy ve vztahu k účetnictví a daňovým povinnostem, které rovněž vymezují archivační dobu, po kterou je nutno účetní doklady archivovat. Účetní doklady a účetní záznamy, kterými dokládáme vedení účetnictví, musí být evidovány po následující dobu 5 let počínajících koncem účetního období, kterého se týkají.

Ve výjimečných případech, například při vedení soudního sporu, může z důvodu ochrany našich oprávněných zájmů dojít i k delšímu uchování některých dokladů obsahujících vaše osobní údaje. Jedná se zejména o případy, kdy bychom museli tyto doklady předkládat jako důkazy v soudním sporu, ve správním řízení nebo z důvodu výkonu rozhodnutí.

  1. Automatizované individuálnímu rozhodování, včetně profilování

Při zpracování Vašich osobních údajů nedochází k žádnému rozhodování založenému výhradně na automatizovaném zpracování, včetně profilování, které by pro Vás mělo právní účinky nebo by se Vás obdobným způsobem významně dotýkalo.

  1. Vaše práva v souvislosti se zpracováním Vašich osobních údajů:

V souvislosti s námi nebo pro nás prováděným zpracováním Vašich osobních údajů máte následující práva:

 

  • právo požadovat přístup k osobním údajům týkajícím se Vás jako subjektu údajů a právo získat kopii Vašich zpracovávaných osobních údajů;
  • právo na opravu Vašich osobních údajů – pokud shledáte, že nejsou vedeny správně či jsou nepřesné);
  • právo na výmaz v rozsahu dobrovolně poskytnutých osobních údajů, tj. v rámci plnění smluvních povinností. Naopak se nelze domáhat výmazu osobních údajů, které jsme povinni shromažďovat, a to na základě právní povinnosti;
  • právo na omezení zpracování;
  • právo na přenositelnost osobních údajů;
  • právo vznést námitku proti zpracování založenému na našich oprávněných zájmech nebo oprávněných zájmech třetí strany;
  • právo podat stížnost u dozorového úřadu, a to v případě, že se domníváte, že zpracováním osobních údajů dochází k porušení Obecného nařízení o ochraně osobních údajů. Stížnost můžete podat u příslušného dozorového úřadu, kterým je Úřad pro ochranu osobních údajů, pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7 (viz uoou.cz).

 

Kde můžete svá práva uplatnit a jak?

Jednotlivá práva můžete uplatnit zasláním e-mailu adresu uvedenou výše v rámci našich kontaktních údajů nebo formou písemné žádosti zaslané na naše sídlo či korespondenční adresu.

Veškerá sdělení a vyjádření k Vámi uplatněným právům poskytujeme bezplatně. Pokud by však byla žádost zjevně nedůvodná nebo nepřiměřená, zejména proto, že by se opakovala, jsme oprávněni si účtovat přiměřený poplatek zohledňující administrativní náklady spojené s poskytnutím požadovaných informací. V případě opakovaného uplatnění žádosti poskytnutí kopií zpracovávaných osobních údajů si rovněž vyhrazujeme právo z tohoto důvodu účtovat přiměřený poplatek za administrativní náklady.

Za jak dlouho můžete očekávat odpověď?

Vyjádření a případně informace o přijatých opatřeních Vám poskytneme co nejdříve, nejpozději však do jednoho (1) měsíce. Lhůtu jsme oprávněni v případě potřeby a s ohledem na složitost a počet žádostí prodloužit o dva měsíce. O případném prodloužení včetně uvedení důvodů bychom vás informovali.

 

Českomoravský svaz minipivovarů z.s.

Výběr legislativních aktualit za období červen - červenec 2022

Vážení,

 

ZDE si Vám dovolujeme zaslat výběr legislativních aktualit za období červen - červenec 2022.

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů Vám přeji krásný den,

 

srdečně zdraví,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

4. Slavnosti piva F. O. Poupěte - PIVEX

Vážení,

 

dovolujeme si Vám zaslat informace k Slavnostem piva F. O. Poupěte - PIVEX. Akce proběhne ve dnech 9. - 10. září 2022 v centru Brna na Šilingrově náměstí a na Starobrněnské v okolí sochy F. O. Poupěte. 

 

Členové Českomoravského svazu minipivovarů mají dvě možnosti zapojení se:

 

1. Je možné si objednat samostatný stánek (předpoklad je 15 - 20 prodejních míst). K tomu si Vám dovolujeme zaslat přihláškovou dokumentaci. ZDE naleznete dopis s pozváním, ZDE závaznou přihlášku (objednávku) a ZDE infomateriál. 

 

Kontaktní osoby:

Mgr. Richard Morávek, ředitel produkce, tel. 543 537 217, 604 297 571, rmoravek@snip-brno.cz 
Ondřej Morávek, ředitel marketingu, tel. 543 537 225, 604 297 567, omoravek@snip-brno.cz 

 

2. Je možné se přihlásit do společného výčepu minipivovarů. Sběrná místa sudů by byla v Praze a Brně (přesná místa budou upřesněna). Při této variantě budou zajištěny výčepy a obsluha, ostatní bude fungovat podobně jako na Festivalu minipivovarů na Pražském hradě. Hlaste se na melisova@cmsmp.cz

 

Těšíme se na spolupráci.

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

 

Brewers of Europe - dotazník - veřejné konzultace

Vážení pivovarští přátelé,

 

jak jsem vás již mnohé informoval i na valné hromadě, probíhá v současné době revize evropské Směrnice Rady 92/84/EHS, která stanoví minimální daňové sazby z alkoholu a alkoholických nápojů.

 

Ze strany EU je snaha o jednotné zdanění alkoholu. Nejen, že by nás to finančně velmi poškodilo, ale ohrozilo by to samotnou existenci českého ležáku.

 

Potřebujeme podpořit i jednání MF ČR s EU o výjimce placení SD, aby byl i nadále zachován systém placení podle °Plato (% hm původní mladiny). Veřejné konzultace probíhají do 4. července 2022, Brewers of Europe připravuje návrh stanovisek, která budeme moci následně používat při jednání s regulátory.

 

HLASUJTE PROSÍM NA TOMTO ODKAZU

 

ZDE naleznete předvyplněný dotazník s postojem prezídia ČMSMP, který je projednán, ale není zcela shodný s postojem ČSPS (velký svaz pivovarů), poněvadž v některých bodech jsou naše zájmy trochu odlišné, stejně jako stanoviska The Brewers of Europe.

 

ZDE najdete pokyny k vyplnění a ZDE vysvětlení hlasování včetně stručného překladu.

 

Potřebujeme co nejvíce hlasů. Hlasujte, prosím, co nejdříve do výše uvedeného termínu. Snažte se sehnat hlasy i mezi známými, tedy spotřebiteli piva. Je to opravdu důležité.

 

Berte hlasování prezídia ČMSMP jako vodítko a doporučení, ale jestli budete mít jiné, silnější a méně diplomatické názory v některých otázkách, je to samozřejmě na vás.

 

Moc děkuji za spolupráci a chtěl bych vás požádat, zdali byste byli tak laskaví a zaslali nám zpět kolik dotazníků se vám podařilo zajistit.

 

Za prezídium svazu předem děkuji, 

 

Michal Voldřich

 

Výběr legislativních aktualit za období květen – červen 2022

Vážení,

 

ZDE si Vám dovolujeme zaslat výběr legislativních aktualit za období květen - červen 2022.

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů Vám přeji krásný den,

 

srdečně zdraví,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

 

Pozvánka do soutěžní degustace v rámci Žatecké Dočesné 2022

Vážení,

 

dovolujeme si Vám přeposlat pozvánku do soutěžní degustace v rámci Žatecké Dočesné 2022. Z té se dozvíte veškeré informace

 

ZDE si Vám dovolujeme zaslat přihlášku. 

 

Své případné dotazy směřujte na degustace@chizatec.cz.

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

 

Výběr legislativních aktualit za období duben – květen 2022

Vážení,

 

ZDE si Vám dovolujeme zaslat výběr legislativních aktualit za období duben - květen 2022.

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů Vám přeji krásný den,

 

srdečně zdraví,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

Pozvání na inspirativní Business Brunch

Vážení,

 

dovolujeme si Vám přeposlat následující pozvánku:

 

Vážení,


rádi bychom Vás pozvali na odborné setkání, které pořádáme v rámci akce Firma roku a Živnostník roku na téma „Jak dělat byznys zelenější?“


Pozdní snídaně se koná 18. 5. od 11.00 v Galerie café Park Restaurant Sukova třída - Tyršovy sady, Pardubice.

 

Věnovat se budeme zelenému podnikání, jeho přínosům i možným nežádoucím dopadům pro byznys. Co se na podnikatele do budoucna chystá v rámci „zelenosti“ a „odpovědnosti“? Jak může zelenější firma získat lepší status pro investory a obchodní partnery? Chcete vědět, jak vypadá ESG dotazník pro klienty bank a připravit svůj byznys na dobu zelenou? Zajímá Vás, jak na to jdou velké firmy? Poslouchejte a ptejte se na neformálním setkání regionálních podnikatelů, zástupců velkých firem a odborné veřejnosti.

 

Akcí provází moderátorka a redaktorka zpravodajského pořadu České televize Byznys24 Michaela Nováková.

Více informací o programu naleznete na webových stránkách akce.

 

Registrovat na akci se můžete níže klinutím na tlačítko PROGRAM A REZERVACE MÍSTA. Vstup je pouze pro registrované účastníky. Akce je bez poplatků, účast zdarma.

 

PROGRAM A REZERVACE MÍSTA

 

Hezké jarní dny!

 

Za tým soutěží o Ceny Hospodářských novin,


Veronika Švejdová
info@firmaroku.cz

Prosba o zveřejnění informací o Festivalu minipivovarů na Pražském hradě

Vážení členové Českomoravského svazu minipivovarů,

 

chtěli bychom Vás ještě jednou požádat o zveřejnění informací o Festivalu minipivovarů na Pražském hradě na Vašem webu a Facebooku. 

 

ZDE si Vám dovoluji zaslat banner na web.

 

ZDE úvodní fotku na Facebook.

 

ZDE leták.

 

Prosíme, zveřejněte i s odkazem na prodej vstupenek: https://www.smsticket.cz/vstupenky/27158-festival-minipivovaru-na-prazskem-hrade 

 

Všechny grafické podklady zasílám ke stažení i přes Úschovnu ZDE

 

Můžete také sdílet informace z FB stránky Festivalu

 

Velmi Vám děkujeme za Vaši spolupráci,

 

za celý Českomoravský svaz minipivovarů,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

Podnikatelské soutěže Firma roku 2022 a Živnostník roku 2022

Vážení,

 

Českomoravský svaz minipivovarů navázal spolupráci s podnikatelskou soutěží Firma roku 2022 a Živnostník roku 2022.

 

Odkaz na nominace (kam nominujete Vy firmy a živnostníky kolem sebe) a registrace (kam se hlásí přímo zájemci o soutěž), najdete zde https://registrace.firmaroku.cz.

 

Pokud byste si nevěděli s registrací rady či potřebovali pomoc, kontaktujte prosím info@firmaroku.cz.

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

Nabídka pro členy Českomoravského svazu minipivovarů

Vážení,

 

dovolujeme si Vám připomenout nabídku Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského, která Vám byla prezentována na valné hromadě. 

 

Členové Českomoravského svazu minipivovarů mají do konce dubna možnost využít 50% slevu na mikrobiologické a senzorické vyšetření piva.

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz