INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ ČLENŮ SPOLKU A JEHO ORGÁNŮ

Vážení členové,

 

níže uvedené informace Vám slouží k zajištění plné a transparentní informovanosti o zpracování Vašich osobních údajů, včetně zvláštní kategorie osobních údajů, správcem těchto údajů, a to v souladu s čl. 13 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) (dále jen „Obecné nařízení o ochraně osobních údajů“).

 

  1. Totožnost a kontaktní údaje Správce:

Českomoravský svaz minipivovarů z.s., IČ: 229 02 953, se sídlem Podskalská 365/10, Nové Město, 128 00 Praha 2, Česká republika, zapsaný ve spolkovém rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, Česká republika, oddíl V, vložka 59431

 

kontaktní osoba:      Tereza Melišová                 tel.:        +420 774 996 628

e-mail:                    melisova@cmsmp.cz          pošta:    Podskalská 365/10, Nové Město, 128 00 Praha 2

(dále jen „My“ nebo také „ČMSMP“ či „Správce“)

Přijali jsme závazek chránit soukromí a osobní údaje členů ČMSMP a jeho orgánů, s jejichž osobními údaji přicházíme do styku. Níže uvádíme informace týkající se zpracování – zejména shromažďování, zveřejňování a dalšího používání těchto osobních údajů.

  1. Pověřenec pro ochranu osobních údajů nebyl u Správce jmenován.
  2. Osobní údaje, jež o Vás Správce zpracovává:

Vaše osobní údaje získáváme z několika zdrojů. Některé z těchto údajů jsou shromažďovány přímo od Vás nebo pochází z veřejně přístupných zdrojů, nebo jsou nám poskytnuty třetími stranami.

Informace či údaje, které o Vás zpracováváme je nutno považovat za osobní údaje, přičemž tyto zahrnují:

 

  • Vaše celé jméno;
  • Titul;
  • Datum narození;
  • Rodné číslo;
  • Trvalý pobyt, případně adresu pobytu v ČR, nemáte-li v ČR trvalý pobyt;
  • Doručovací adresa;
  • Sídlo a IČ u fyzických podnikajících osob;
  • Údaje o bankovním spojení;
  • E-mail;
  • Telefonní číslo.

 

  1. Účel zpracování Vašich osobních údajů a právní základ pro jejich zpracování:

Účelem zpracování Vašich osobních údajů je:

  • evidence členů (seznamu členů) a představitelů orgánů našeho spolku;
  • plnění zákonných povinností, které se na nás vztahují, na základě vztahu s Vámi jako členy našeho spolku nebo členy orgánů;

Zpracování osobních údajů za těmito účely je nezbytné pro plnění právních povinností správce ve smyslu čl. 6 odst. 1 písm. c) Obecného nařízení o ochraně osobních údajů, stanovených zejména zákonem č. 89/2012 Sb., občanským zákoníkem, ve znění pozdějších předpisů, dalšími právními předpisy či našimi stanovami.

  • ochrana našich oprávněných zájmů či oprávněných zájmů třetí strany (uplatňování práv a nároků vyplývajících z plnění smluvního vztahu a komunikace se subjekty údajů) kdy zpracování Vašich osobních údajů je ve smyslu čl. 6 odst. 1 písm. f) Obecného nařízení o ochraně osobních údajů nezbytné pro účely oprávněných zájmů správce či třetí strany.
  1. Poučení o Vaší povinnosti poskytnout osobní údaje:

Poskytování Vašich osobních údajů je zákonným požadavkem. Máte povinnost nám je poskytnout, stejně jako máme právo je po Vás požadovat. Neposkytnutí osobních údajů znamená nemožnost plnění výše uvedených zákonných povinností Správce.

  1. Příjemci nebo kategorie příjemců osobních údajů:
  • státní orgány (zejména Úřad pro ochranu osobních údajů, orgány činné v trestním řízení, správci daně) a další subjekty na základě jiných právních předpisů; a
  • subjekty, které nám poskytují služby (zejména banky, pojišťovny, advokáti a jiní poradci) a se kterými máme uzavřenou příslušnou smlouvu o zpracování osobních údajů.
  1. Předávání osobních údajů do zahraničí:

Nemáme v úmyslu předávat osobní údaje do třetí země mimo EHP nebo mezinárodní organizaci.

  1. Doba uložení osobních údajů:

Při nakládání s Vašimi osobními údaji pro konkrétní účely respektujeme zásadu omezení uložení, kdy Vaše osobní údaje uchováváme pouze po nezbytně nutnou dobu. Rovněž respektujeme zásadu minimalizace údajů, když uchováváme pouze osobní údaje, které jsou přiměřené, relevantní a omezené na nezbytný rozsah ve vztahu k účelům, pro které jsou zpracovávány.

Uchováváme Vaše osobní údaje po dobu trvání Vašeho členství v ČMSMP za účelem výkonu práv a povinností z něj plynoucích i po jeho skončení k dalším nezbytným účelům, jako je dodržování našich právních povinností, smluvních závazků, řešení sporů a právní vymáhání oprávněných nároků či pro případná správní řízení. Tyto potřeby jsou rozdílné v závislosti na konkrétním důvodu jejich uchování, a proto se doba uchovávání různých druhů Vašich osobních údajů v konkrétních případech výrazně liší, přičemž může dosahovat až 10 let od ukončení členství v ČMSMP.

Dále lze odkázat na právní předpisy ve vztahu k účetnictví a daňovým povinnostem, které rovněž vymezují archivační dobu, po kterou je nutno účetní doklady archivovat. Účetní doklady a účetní záznamy, kterými dokládáme vedení účetnictví, musí být evidovány po následující dobu 5 let počínajících koncem účetního období, kterého se týkají.

Ve výjimečných případech, například při vedení soudního sporu, může z důvodu ochrany našich oprávněných zájmů dojít i k delšímu uchování některých dokladů obsahujících vaše osobní údaje. Jedná se zejména o případy, kdy bychom museli tyto doklady předkládat jako důkazy v soudním sporu, ve správním řízení nebo z důvodu výkonu rozhodnutí.

  1. Automatizované individuálnímu rozhodování, včetně profilování

Při zpracování Vašich osobních údajů nedochází k žádnému rozhodování založenému výhradně na automatizovaném zpracování, včetně profilování, které by pro Vás mělo právní účinky nebo by se Vás obdobným způsobem významně dotýkalo.

  1. Vaše práva v souvislosti se zpracováním Vašich osobních údajů:

V souvislosti s námi nebo pro nás prováděným zpracováním Vašich osobních údajů máte následující práva:

 

  • právo požadovat přístup k osobním údajům týkajícím se Vás jako subjektu údajů a právo získat kopii Vašich zpracovávaných osobních údajů;
  • právo na opravu Vašich osobních údajů – pokud shledáte, že nejsou vedeny správně či jsou nepřesné);
  • právo na výmaz v rozsahu dobrovolně poskytnutých osobních údajů, tj. v rámci plnění smluvních povinností. Naopak se nelze domáhat výmazu osobních údajů, které jsme povinni shromažďovat, a to na základě právní povinnosti;
  • právo na omezení zpracování;
  • právo na přenositelnost osobních údajů;
  • právo vznést námitku proti zpracování založenému na našich oprávněných zájmech nebo oprávněných zájmech třetí strany;
  • právo podat stížnost u dozorového úřadu, a to v případě, že se domníváte, že zpracováním osobních údajů dochází k porušení Obecného nařízení o ochraně osobních údajů. Stížnost můžete podat u příslušného dozorového úřadu, kterým je Úřad pro ochranu osobních údajů, pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7 (viz uoou.cz).

 

Kde můžete svá práva uplatnit a jak?

Jednotlivá práva můžete uplatnit zasláním e-mailu adresu uvedenou výše v rámci našich kontaktních údajů nebo formou písemné žádosti zaslané na naše sídlo či korespondenční adresu.

Veškerá sdělení a vyjádření k Vámi uplatněným právům poskytujeme bezplatně. Pokud by však byla žádost zjevně nedůvodná nebo nepřiměřená, zejména proto, že by se opakovala, jsme oprávněni si účtovat přiměřený poplatek zohledňující administrativní náklady spojené s poskytnutím požadovaných informací. V případě opakovaného uplatnění žádosti poskytnutí kopií zpracovávaných osobních údajů si rovněž vyhrazujeme právo z tohoto důvodu účtovat přiměřený poplatek za administrativní náklady.

Za jak dlouho můžete očekávat odpověď?

Vyjádření a případně informace o přijatých opatřeních Vám poskytneme co nejdříve, nejpozději však do jednoho (1) měsíce. Lhůtu jsme oprávněni v případě potřeby a s ohledem na složitost a počet žádostí prodloužit o dva měsíce. O případném prodloužení včetně uvedení důvodů bychom vás informovali.

 

Českomoravský svaz minipivovarů z.s.

Výběr legislativních aktualit za období červen - červenec 2021

Vážení,

 

ZDE si Vám dovolujeme zaslat výběr legislativních aktualit za období červen - červenec 2021.

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů Vám přeji krásný den,

 

srdečně zdraví,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

Přílohy
pdfBez názvu [pdf, 346 kB]

Financování vaší firmy od lidí

Dobrý den,

 

chtěli bychom vám představit službu Nafirmy.cz, která má za cíl podpořit rozkvět českého podnikání.

 

Roste váš pivovar a potřebuje investici?

Nafirmy.cz pro vás může být řešením – propojuje české firmy s drobnými investory.

Na platformě můžete získat nejen šanci na dostupný úvěr, ale navíc vás uvidí stovky nových potenciálních zákazníků.

 

 

 Jak to funguje?

Všechny informace zadáte pohodlně a online

Tým Nafirmy.cz vaši firmu během několika dnů ohodnotí s pomocí unikátního skóringu

Když vám úvěr schválí, zveřejní ho na investičním tržišti

Na tržišti vás uvidí investoři i noví potenciální zákazníci

Dva týdny budou moci do projektu investovat

Vy na konci dostanete peníze na účet

 

Co by vás ještě mohlo zajímat?

Nafirmy.cz nabízí úvěry od 100 tisíc do 1 milionu korun s možností využití platebních prázdnin s úrokem již od 3,99 % p.a.

Výše úroku závisí na rizikovosti vašeho projektu. Projekty jsou rozděleny do 7 kategorií podle míry rizika.

Unikátní skóringový model firmu neposuzuje jen podle finančních výkazů, ale dívá se i na celkovou perspektivu podniku.

 

Chcete se dozvědět víc nebo přímo požádat o úvěr?

Registrujte se zde.

 

Srdečně, tým Nafirmy.cz,

info@nafirmy.cz

+420 737 204 077

 

Nábor minipivovarů na Slavnosti piva F. O. Poupěte – PIVEX

Vážení,

 

ve dnech 10. - 11. září 2021 se v centru Brna, na Šilingrově náměstí, Starobrněnské, v okolí sochy F. O. Poupěte a dalších místech, uskuteční Slavnosti piva F. O. Poupěte – PIVEX a Vy se na ně nyní můžete hlásit.

 

Dopis od generálního ředitele Jiřího Morávka.

 

Další informace k akci.

 

Závazná přihláška.

 

Kapacita je pro 10 - 15 pivovarů a Českomoravský svaz minipivovarů svým členům proplatí polovinu nákladů na pronájem místa, tedy 2500,- Kč, jako podporu účasti. 

 

Vyplněné přihlášky zasílejte na následující kontakt: Mgr. Richard Morávek, ředitel produkce, Tel: 543 537 217, 604 297 571, E-mail: rmoravek@snip-brno.cz

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů Vám přeji krásný den,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

 

 

Přílohy
pdfBez názvu [pdf, 678 kB]
pdfBez názvu [pdf, 687 kB]
pdfBez názvu [pdf, 634 kB]

Valná hromada a Festival minipivovarů na Pražském hradě

Vážení,

 

rádi bychom Vás informovali, že Valná hromada Českomoravského svazu minipivovarů proběhne 23. 9. od 10 hodin U Medvídků v Praze. 

 

Měsíc před akcí dostanete oficiální pozvánku s dalšími podrobnostmi. 

 

Valná hromada proběhne den před Festivalem minipivovarů na Pražském hradě, ten se bude konat 24. a 25. 9. a stále se na něj můžete hlásit. 

 

Pokud máte zájem se Festivalu účastnit, napište na melisova@cmsmp.cz. Pokud jste již svou účast potvrzovali, nemusíte se hlásit znovu, počítáme s Vámi. 

 

Velmi děkujeme za Vaši spolupráci a reakci.

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

Festival minipivovarů na Pražském hradě - přihlašování

Vážení, 

 

chtěli bychom Vás požádat o informaci, zda máte zájem účastnit se Festivalu minipivovarů na Pražském hradě, který proběhne v termínu 24. - 25. 9. 2021. 

 

Své odpovědi zašlete na melisova@cmsmp.cz. Pokud jste již odpovídali, neberte tento email na zřetel.  

 

Velmi děkujeme za Vaši spolupráci a reakci.

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

ČSPS - Hard Selzter informace z MZe

Vážení,

 

ZDE si vám dovolujeme přeposlat informaci z Ministerstva zemědělství k uvádění kvašených alkoholických nápojů typu „Hard Seltzer“ na trh z pohledu potravinového práva. 

 

 

Přílohy
pdfBez názvu [pdf, 419 kB]

Výběr legislativních aktualit za období květen – červen 2021

Vážení,

 

ZDE si Vám dovolujeme zaslat výběr legislativních aktualit za období květen - červen 2021.

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů Vám přeji krásný den,

 

srdečně zdraví,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

Přílohy
pdfBez názvu [pdf, 318 kB]

MZ - mimořádné opatření platné od 1.7.2021

Vážení,

 

ZDE vám zasíláme mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví, které je platné od 1. července 2021 do odvolání.

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů,

 

Tereza

Přílohy
pdfBez názvu [pdf, 252 kB]

Festival minipivovarů na Pražském hradě

Vážení přátelé,

 

dovolujeme si Vám zaslat informaci o změně termínu konání Festivalu minipivovarů na Pražském hradě.

 

Nový, poslední a definitivní termín pro letošní rok je 24. – 25. 9. 2021. Pokud by se náhodou stalo, že z důvodu vládních opatření nebude moci Festival v tomto termínu proběhnout, nebude se v roce 2021 konat.

 

Rádi bychom se Vás tedy dotázali, zda máte zájem se Festivalu v tomto termínu účastnit.

 

Své odpovědi zašlete na melisova@cmsmp.cz. Pokud jste již odpovídali, neberte tento email na zřetel.  

 

Velmi děkujeme za Vaši spolupráci a reakci.

 

Dej Bůh štěstí!

 

Ing. Jan Šuráň, prezident Českomoravského svazu minipivovarů, z.s.

 

 

MZe - Uvádění kvašených alkoholických nápojů typu "Hard Seltzer" na trh z pohledu potravinového práva

Vážení,

 

ZDE vám zasíláme vyjádření Ministerstva zemědělství k uvádění kvašených alkoholických nápojů typu "Hard Seltzer" na trh z pohledu potravinového práva.

 

 

Přílohy
pdfBez názvu [pdf, 398 kB]