INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ ČLENŮ SPOLKU A JEHO ORGÁNŮ

Vážení členové,

 

níže uvedené informace Vám slouží k zajištění plné a transparentní informovanosti o zpracování Vašich osobních údajů, včetně zvláštní kategorie osobních údajů, správcem těchto údajů, a to v souladu s čl. 13 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) (dále jen „Obecné nařízení o ochraně osobních údajů“).

 

  1. Totožnost a kontaktní údaje Správce:

Českomoravský svaz minipivovarů z.s., IČ: 229 02 953, se sídlem Podskalská 365/10, Nové Město, 128 00 Praha 2, Česká republika, zapsaný ve spolkovém rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, Česká republika, oddíl V, vložka 59431

 

kontaktní osoba:      Tereza Melišová                 tel.:        +420 774 996 628

e-mail:                    melisova@cmsmp.cz          pošta:    Podskalská 365/10, Nové Město, 128 00 Praha 2

(dále jen „My“ nebo také „ČMSMP“ či „Správce“)

Přijali jsme závazek chránit soukromí a osobní údaje členů ČMSMP a jeho orgánů, s jejichž osobními údaji přicházíme do styku. Níže uvádíme informace týkající se zpracování – zejména shromažďování, zveřejňování a dalšího používání těchto osobních údajů.

  1. Pověřenec pro ochranu osobních údajů nebyl u Správce jmenován.
  2. Osobní údaje, jež o Vás Správce zpracovává:

Vaše osobní údaje získáváme z několika zdrojů. Některé z těchto údajů jsou shromažďovány přímo od Vás nebo pochází z veřejně přístupných zdrojů, nebo jsou nám poskytnuty třetími stranami.

Informace či údaje, které o Vás zpracováváme je nutno považovat za osobní údaje, přičemž tyto zahrnují:

 

  • Vaše celé jméno;
  • Titul;
  • Datum narození;
  • Rodné číslo;
  • Trvalý pobyt, případně adresu pobytu v ČR, nemáte-li v ČR trvalý pobyt;
  • Doručovací adresa;
  • Sídlo a IČ u fyzických podnikajících osob;
  • Údaje o bankovním spojení;
  • E-mail;
  • Telefonní číslo.

 

  1. Účel zpracování Vašich osobních údajů a právní základ pro jejich zpracování:

Účelem zpracování Vašich osobních údajů je:

  • evidence členů (seznamu členů) a představitelů orgánů našeho spolku;
  • plnění zákonných povinností, které se na nás vztahují, na základě vztahu s Vámi jako členy našeho spolku nebo členy orgánů;

Zpracování osobních údajů za těmito účely je nezbytné pro plnění právních povinností správce ve smyslu čl. 6 odst. 1 písm. c) Obecného nařízení o ochraně osobních údajů, stanovených zejména zákonem č. 89/2012 Sb., občanským zákoníkem, ve znění pozdějších předpisů, dalšími právními předpisy či našimi stanovami.

  • ochrana našich oprávněných zájmů či oprávněných zájmů třetí strany (uplatňování práv a nároků vyplývajících z plnění smluvního vztahu a komunikace se subjekty údajů) kdy zpracování Vašich osobních údajů je ve smyslu čl. 6 odst. 1 písm. f) Obecného nařízení o ochraně osobních údajů nezbytné pro účely oprávněných zájmů správce či třetí strany.
  1. Poučení o Vaší povinnosti poskytnout osobní údaje:

Poskytování Vašich osobních údajů je zákonným požadavkem. Máte povinnost nám je poskytnout, stejně jako máme právo je po Vás požadovat. Neposkytnutí osobních údajů znamená nemožnost plnění výše uvedených zákonných povinností Správce.

  1. Příjemci nebo kategorie příjemců osobních údajů:
  • státní orgány (zejména Úřad pro ochranu osobních údajů, orgány činné v trestním řízení, správci daně) a další subjekty na základě jiných právních předpisů; a
  • subjekty, které nám poskytují služby (zejména banky, pojišťovny, advokáti a jiní poradci) a se kterými máme uzavřenou příslušnou smlouvu o zpracování osobních údajů.
  1. Předávání osobních údajů do zahraničí:

Nemáme v úmyslu předávat osobní údaje do třetí země mimo EHP nebo mezinárodní organizaci.

  1. Doba uložení osobních údajů:

Při nakládání s Vašimi osobními údaji pro konkrétní účely respektujeme zásadu omezení uložení, kdy Vaše osobní údaje uchováváme pouze po nezbytně nutnou dobu. Rovněž respektujeme zásadu minimalizace údajů, když uchováváme pouze osobní údaje, které jsou přiměřené, relevantní a omezené na nezbytný rozsah ve vztahu k účelům, pro které jsou zpracovávány.

Uchováváme Vaše osobní údaje po dobu trvání Vašeho členství v ČMSMP za účelem výkonu práv a povinností z něj plynoucích i po jeho skončení k dalším nezbytným účelům, jako je dodržování našich právních povinností, smluvních závazků, řešení sporů a právní vymáhání oprávněných nároků či pro případná správní řízení. Tyto potřeby jsou rozdílné v závislosti na konkrétním důvodu jejich uchování, a proto se doba uchovávání různých druhů Vašich osobních údajů v konkrétních případech výrazně liší, přičemž může dosahovat až 10 let od ukončení členství v ČMSMP.

Dále lze odkázat na právní předpisy ve vztahu k účetnictví a daňovým povinnostem, které rovněž vymezují archivační dobu, po kterou je nutno účetní doklady archivovat. Účetní doklady a účetní záznamy, kterými dokládáme vedení účetnictví, musí být evidovány po následující dobu 5 let počínajících koncem účetního období, kterého se týkají.

Ve výjimečných případech, například při vedení soudního sporu, může z důvodu ochrany našich oprávněných zájmů dojít i k delšímu uchování některých dokladů obsahujících vaše osobní údaje. Jedná se zejména o případy, kdy bychom museli tyto doklady předkládat jako důkazy v soudním sporu, ve správním řízení nebo z důvodu výkonu rozhodnutí.

  1. Automatizované individuálnímu rozhodování, včetně profilování

Při zpracování Vašich osobních údajů nedochází k žádnému rozhodování založenému výhradně na automatizovaném zpracování, včetně profilování, které by pro Vás mělo právní účinky nebo by se Vás obdobným způsobem významně dotýkalo.

  1. Vaše práva v souvislosti se zpracováním Vašich osobních údajů:

V souvislosti s námi nebo pro nás prováděným zpracováním Vašich osobních údajů máte následující práva:

 

  • právo požadovat přístup k osobním údajům týkajícím se Vás jako subjektu údajů a právo získat kopii Vašich zpracovávaných osobních údajů;
  • právo na opravu Vašich osobních údajů – pokud shledáte, že nejsou vedeny správně či jsou nepřesné);
  • právo na výmaz v rozsahu dobrovolně poskytnutých osobních údajů, tj. v rámci plnění smluvních povinností. Naopak se nelze domáhat výmazu osobních údajů, které jsme povinni shromažďovat, a to na základě právní povinnosti;
  • právo na omezení zpracování;
  • právo na přenositelnost osobních údajů;
  • právo vznést námitku proti zpracování založenému na našich oprávněných zájmech nebo oprávněných zájmech třetí strany;
  • právo podat stížnost u dozorového úřadu, a to v případě, že se domníváte, že zpracováním osobních údajů dochází k porušení Obecného nařízení o ochraně osobních údajů. Stížnost můžete podat u příslušného dozorového úřadu, kterým je Úřad pro ochranu osobních údajů, pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7 (viz uoou.cz).

 

Kde můžete svá práva uplatnit a jak?

Jednotlivá práva můžete uplatnit zasláním e-mailu adresu uvedenou výše v rámci našich kontaktních údajů nebo formou písemné žádosti zaslané na naše sídlo či korespondenční adresu.

Veškerá sdělení a vyjádření k Vámi uplatněným právům poskytujeme bezplatně. Pokud by však byla žádost zjevně nedůvodná nebo nepřiměřená, zejména proto, že by se opakovala, jsme oprávněni si účtovat přiměřený poplatek zohledňující administrativní náklady spojené s poskytnutím požadovaných informací. V případě opakovaného uplatnění žádosti poskytnutí kopií zpracovávaných osobních údajů si rovněž vyhrazujeme právo z tohoto důvodu účtovat přiměřený poplatek za administrativní náklady.

Za jak dlouho můžete očekávat odpověď?

Vyjádření a případně informace o přijatých opatřeních Vám poskytneme co nejdříve, nejpozději však do jednoho (1) měsíce. Lhůtu jsme oprávněni v případě potřeby a s ohledem na složitost a počet žádostí prodloužit o dva měsíce. O případném prodloužení včetně uvedení důvodů bychom vás informovali.

 

Českomoravský svaz minipivovarů z.s.

PIVOVARSKÝ A SLADAŘSKÝ SLOVNÍK

Vážení,

 

dovolujeme si Vás informovat o vydání knihy PIVOVARSKÝ A SLADAŘSKÝ SLOVNÍK (Brauerei und Malzerei Worterbuch, Brewing and Malting Dictionary, Пивоваренный и солодовенный словарь)

 

 

Autoři publikace jsou Petr Basař, Gabriela Basařová, Jindřich Chejn, Josef Tolar.

 

Jedná se o unikátní publikaci, která obsahuje více než 5000 aktuálních profesionálních výrazů a frází, včetně řady nových, ještě před několika lety neznámých pojmů. Vyhledávání podle každého ze čtyř jazyků.

 

Korektura anglických a německých výrazů: McGREGER TRANSLATIONS and CONSULTING

Korektura ruských výrazů: Valeriia Viktorovna Karabanova

 

Vydavatelem je Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

 

 

Cena: 1360,- Kč vč. DPH

 

Objednávat můžete na distribuce@beerresearch.cz (pouze v rámci ČR)

 

Více informací získáte na https://www.abebooks.com

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

Účast v soutěži Underdog 2020

Vážení,

 

dovolujeme si Vám přeposlat informaci, že ještě do zítřejšího dne se můžete hlásit do soutěže Underdog 2020. 

 

Další informace o soutěži získáte ZDE.

 

Registrovat do soutěže se můžete ZDE

 

Za pivo uvařené z chmele Kazbek můžete získat výhru ve výši 2 500 liber plus cestovní náhrady ve výši 10 000 liber.

 

V případě Vašich dotazů můžete kontaktovat pana Kočku: 777 241 558

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů Vám přeji krásný den,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

Festival minipivovarů v Brně

Vážení,

 

23. - 25. dubna 2020 proběhne Festival minipivovarů v Brně, při Potravinářské výstavě Salima. ZDE si Vám dovolujeme zaslat informační dokument od pana Pelikána za tým SALIMA, který si prosím přečtěte. V případě Vašich dotazů můžete kontaktovat přímo pana Pelikána. 

 

Pokud máte zájem se Festivalu minipivovarů v Brně účastnit, pište prosím na melisova@cmsmp.cz 

 

Upozorňujeme také na změnu konání valné hromady, která proběhne 25. dubna od 11 hodin a bude volební. Účast nutná!

 

Pokud máte zájem o ubytování, využijte tento dokument, kde naleznete i kontakt na pověřenou osobu. 

 

V případě Vašich dotazů jsem Vám k dispozici.

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

 

 

 

 

 

Přílohy
pdfBez názvu [pdf, 322 kB]
pdfBez názvu [pdf, 192 kB]

Pozvánka na Kazbek Cup 2020

Vážení,

 

dovolujeme si Vám přeposlat pozvánku na 2. ročník soutěže Kazbek Cup 2020. 

 

 

Přihlášku, včetně podmínek účasti, naleznete ZDE, v anglické verzi ZDE

 

Soutěž opět pořádají společně Bohemia Hop, a.s. a Chmelařský institut s.r.o.

 

Za celý Českomoravský svaz,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

 

 

Přílohy
pdfBez názvu [pdf, 553 kB]
pdfBez názvu [pdf, 357 kB]

Ceny za energie jen rostou. Ušetřete za elektřinu, kterou váš podnik spotřebovává

Vážení,

 

dovolujeme si Vám přeposlat následující informaci:

 

"Pivovarníci mohou v nově otevřeném dotačním programu získat až 50 mil. Kč na instalaci fotovoltaických panelů na střechy či obvodové stěny s/bez akumulace energie (baterie), a to až do výkonu 2 MWp.

 

„Takto získaná energie by měla sloužit zejména pro vlastní spotřebu vašeho podniku – využívat ji můžete například pro chlazení, stáčení lahví či logistiku,“ radí konzultant energetických projektů Miloš Ciniburk z dotační agentury enovation. Více o této dotační příležitosti naleznete zde.

 

 

Příjem žádostí o tuto dotaci již probíhá a ukončen bude nejpozději 31. 8. 2020. V případě vyčerpání rozpočtu však může být uzavřen i mnohem dříve, s podáním žádosti tedy doporučujeme neotálet.

 

Potřebujete pomoct s vypracováním žádosti? Neváhejte se obrátit na dotační specialisty pro bezplatnou konzultaci. Volejte 800 190 163 nebo pište na adresu enovation@enovation.cz."

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

 

 

 

Výběr legislativních aktualit za období prosinec 2019 – leden 2020

Vážení pivovarníci,

 

ZDE si Vám dovolujeme zaslat výběr legislativních aktualit za období prosinec 2019 – leden 2020.

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů Vám přeji krásný den,

 

srdečně zdraví,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

Přílohy
pdfBez názvu [pdf, 216 kB]

Informace o zjednodušení evidence vybraných výrobků dle §37 ZSD

Vážené kolegyně, vážení kolegové,

 

podařilo se dojednat na GŘ Cel výrazné zjednodušení tabulky pro evidenci vybraných výrobků dle §37 ZSD.

 

Shrnutí změn:

  • Zjednodušení z původních 33 sloupců na 17 sloupců (původní očíslování sloupců zachováno)
  • Přidán 1 nový sloupec (č.34) - stupeň plato
  • Součet stavu a kontrola na inventuru není vyžadována (odstraněno z tabulky)
  • Platí od 1/1/2020

 https://www.celnisprava.cz/cz/dane/spotrebni-dane/aktuality/Stranky/vyhlaseni-noveho-vzoru-evidence-vedene-dle-37-zakona-o-spotrebnich-danich0115-8297.aspx

 

Malé nezávislé pivovary do 10,000 hl budou moci použít varné listy místo tabulky, detail a struktura VL je zveřejněna na webu celní správy. 

Adresa:
 
- Daně
- Spotřební daň
- Daň z piva a daň z vína a meziproduktů
- Informace pro daňové subjekty - informace 20 3392 z 17. 1. 2020 

 

 

Vedení evidence v malých nezávislých pivovarech

 

V případě velmi malých provozů – zpravidla hostinských pivovarů – se celková evidence v praxi omezuje na několik stále se opakujících údajů a většina sloupců tabulky, která je správcem daně zveřejněna, nebývá využita. Z tohoto důvodu správce daně souhlasí se způsobem vedení evidence formou rozšíření varných listů o několik povinných údajů. Forma vedení varných listů není stanovena žádným předpisem, je tedy zcela na provozovateli pivovaru, jakou formu varného listu používá, pouze tyto doplní o následující údaje, které budou strukturované do polí (nebo řádků):

 

                Pole A: číslo varného listu

                Pole B: datum započetí vaření příslušné várky

                Pole C: objem vyrážené mladiny (hl na dvě desetinná místa)

                Pole D: hmotností % extraktu vyrážené mladiny

                Pole E: datum uvedení hotového piva do volného daňového oběhu

                Pole F: objem hotového piva uvedeného do volného daňového oběhu (hl na 2 des. místa)

                Pole G: scelování

                Pole H: výsledný EPM po scelování

 

Vysvětlivky k jednotlivým polím:

Pole A: interní pořadové číslo varného listu. Způsob číslování varných listů záleží na provozovateli, musí mít však posloupnost, aby každé číslo bylo v daném kalendářním roce jedinečné.

Pole B: datum (den, měsíc, rok), kdy se daná várka započala vařit (počátek vystírky)

Pole C: hl uvařené mladiny včetně kalů

Pole D: hmotností % extraktu hotové mladiny

Pole E: datum (den, měsíc, rok), kdy bylo pivo uvedeno do volného daňového oběhu

Pole F: hl piva uvedeného do volného daňového oběhu

Pole G: v případě scelování více várek se uvede s jakou várkou/várkami (číslo varného listu) byla tato várka scelena.

Pole H: výsledné hmotnostní % extraktu mladiny scelených várek

 

V případech, kdy jsou scelené várky evidované na jednom varném listu, nevyplní se Pole G. Pole H vyplněno bude.

 

Tento způsob vedení evidence není povinný, budou ji moci vést pivovary o celkovém výstavu do 10 000 hl za kalendářní rok. V případě, že daný pivovar v průběhu roku přesáhne danou hranici, do konce daného kalendářního roku bude moci vést evidenci tímto způsobem. Podmínky pro možnost vedení tohoto způsobu evidence:

  • Provozovatel pivovaru pivo nepřijímá ani neodesílá v režimu podmíněného osvobození od daně
  • Provozovatel pivovaru neuplatňuje postupy dle § 14 zákona o SPD
  • Provozovatel pivovaru uvádí vždy celý objem (vyjma technicky zdůvodněných ztrát) dané várky hotového piva jednorázově do volného daňového oběhu

 

Českomoravský svaz minipivovarů

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

 

 

 

 

Vyjádření k odpadovým aktivitám

Vážení pivovarníci,

 

vzhledem k současným odpadovým aktivitám Vás prosíme o Váš názor na zálohování PET lahví a plechovek.

 

ANO - jsem pro

NE - jsem proti

 

Zcela postačí Vaše vyjádření ANO/NE.

 

Moc děkujeme za spolupráci.

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů Vám přeji krásný den,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

Festival minipivovarů na Pražském hradě - přihlašování

Vážení pivovarníci,

 

pomalu, ale jistě se blíží další ročník Festivalu minipivovarů na Pražském hradě. Pokud máte zájem se akce účastnit, pište prosím na melisova@cmsmp.cz

 

Zároveň si Vám sem dovoluji přidat odkaz na prodej vstupenek: https://www.smsticket.cz/vstupenky/19738-festival-minipivovaru-na-prazskem-hrade, který prosíme zveřejněte na svých komunikačních kanálech (web, sociální sítě atd.). 

 

Zveřejnit ho můžete s prozatím dostupnou grafikou: úvodní foto na Facebook, leták A4

 

V případě Vašich dotazů jsem Vám k dispozici.

 

Za celý Českomoravský svaz Vám přeji krásný den,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

 

Přílohy
jpgBez názvu [jpg, 961 kB]
jpgBez názvu [jpg, 395 kB]

Pozvánka na České pivní FORUM 2020

Vážení, 

 

dovolujeme si Vás jménem pana Pavla Borowiece, vydavatele a šéfredaktora Pivo, Bier & Ale, pozvat na České pivní FORUM 2020.

 

Konference se bude konat v Kongresovém centru Praha od 28. do 30. ledna.

 

Představí se na něm 25 renomovaných odborníků oblasti pivovarnictví, marketingu a gastronomie.

 

ZDE Vám zasíláme detailní program a jsme přesvědčeni, že si v něm vyberete. ZDE pak naleznete pozvánku. 

 

Všechny přednášky zahraničních hostů se tlumočí do češtiny.

 

Vstup máte zdarma na základě registrace na ceskepivniforum.cz

 

Těšíme se na setkání,

 

Českomoravský svaz minipivovarů

 

 

Přílohy
pdfBez názvu [pdf, 597 kB]
pdfBez názvu [pdf, 165 kB]