INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ ČLENŮ SPOLKU A JEHO ORGÁNŮ

Vážení členové,

 

níže uvedené informace Vám slouží k zajištění plné a transparentní informovanosti o zpracování Vašich osobních údajů, včetně zvláštní kategorie osobních údajů, správcem těchto údajů, a to v souladu s čl. 13 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) (dále jen „Obecné nařízení o ochraně osobních údajů“).

 

  1. Totožnost a kontaktní údaje Správce:

Českomoravský svaz minipivovarů z.s., IČ: 229 02 953, se sídlem Podskalská 365/10, Nové Město, 128 00 Praha 2, Česká republika, zapsaný ve spolkovém rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, Česká republika, oddíl V, vložka 59431

 

kontaktní osoba:      Tereza Melišová                 tel.:        +420 774 996 628

e-mail:                    melisova@cmsmp.cz          pošta:    Podskalská 365/10, Nové Město, 128 00 Praha 2

(dále jen „My“ nebo také „ČMSMP“ či „Správce“)

Přijali jsme závazek chránit soukromí a osobní údaje členů ČMSMP a jeho orgánů, s jejichž osobními údaji přicházíme do styku. Níže uvádíme informace týkající se zpracování – zejména shromažďování, zveřejňování a dalšího používání těchto osobních údajů.

  1. Pověřenec pro ochranu osobních údajů nebyl u Správce jmenován.
  2. Osobní údaje, jež o Vás Správce zpracovává:

Vaše osobní údaje získáváme z několika zdrojů. Některé z těchto údajů jsou shromažďovány přímo od Vás nebo pochází z veřejně přístupných zdrojů, nebo jsou nám poskytnuty třetími stranami.

Informace či údaje, které o Vás zpracováváme je nutno považovat za osobní údaje, přičemž tyto zahrnují:

 

  • Vaše celé jméno;
  • Titul;
  • Datum narození;
  • Rodné číslo;
  • Trvalý pobyt, případně adresu pobytu v ČR, nemáte-li v ČR trvalý pobyt;
  • Doručovací adresa;
  • Sídlo a IČ u fyzických podnikajících osob;
  • Údaje o bankovním spojení;
  • E-mail;
  • Telefonní číslo.

 

  1. Účel zpracování Vašich osobních údajů a právní základ pro jejich zpracování:

Účelem zpracování Vašich osobních údajů je:

  • evidence členů (seznamu členů) a představitelů orgánů našeho spolku;
  • plnění zákonných povinností, které se na nás vztahují, na základě vztahu s Vámi jako členy našeho spolku nebo členy orgánů;

Zpracování osobních údajů za těmito účely je nezbytné pro plnění právních povinností správce ve smyslu čl. 6 odst. 1 písm. c) Obecného nařízení o ochraně osobních údajů, stanovených zejména zákonem č. 89/2012 Sb., občanským zákoníkem, ve znění pozdějších předpisů, dalšími právními předpisy či našimi stanovami.

  • ochrana našich oprávněných zájmů či oprávněných zájmů třetí strany (uplatňování práv a nároků vyplývajících z plnění smluvního vztahu a komunikace se subjekty údajů) kdy zpracování Vašich osobních údajů je ve smyslu čl. 6 odst. 1 písm. f) Obecného nařízení o ochraně osobních údajů nezbytné pro účely oprávněných zájmů správce či třetí strany.
  1. Poučení o Vaší povinnosti poskytnout osobní údaje:

Poskytování Vašich osobních údajů je zákonným požadavkem. Máte povinnost nám je poskytnout, stejně jako máme právo je po Vás požadovat. Neposkytnutí osobních údajů znamená nemožnost plnění výše uvedených zákonných povinností Správce.

  1. Příjemci nebo kategorie příjemců osobních údajů:
  • státní orgány (zejména Úřad pro ochranu osobních údajů, orgány činné v trestním řízení, správci daně) a další subjekty na základě jiných právních předpisů; a
  • subjekty, které nám poskytují služby (zejména banky, pojišťovny, advokáti a jiní poradci) a se kterými máme uzavřenou příslušnou smlouvu o zpracování osobních údajů.
  1. Předávání osobních údajů do zahraničí:

Nemáme v úmyslu předávat osobní údaje do třetí země mimo EHP nebo mezinárodní organizaci.

  1. Doba uložení osobních údajů:

Při nakládání s Vašimi osobními údaji pro konkrétní účely respektujeme zásadu omezení uložení, kdy Vaše osobní údaje uchováváme pouze po nezbytně nutnou dobu. Rovněž respektujeme zásadu minimalizace údajů, když uchováváme pouze osobní údaje, které jsou přiměřené, relevantní a omezené na nezbytný rozsah ve vztahu k účelům, pro které jsou zpracovávány.

Uchováváme Vaše osobní údaje po dobu trvání Vašeho členství v ČMSMP za účelem výkonu práv a povinností z něj plynoucích i po jeho skončení k dalším nezbytným účelům, jako je dodržování našich právních povinností, smluvních závazků, řešení sporů a právní vymáhání oprávněných nároků či pro případná správní řízení. Tyto potřeby jsou rozdílné v závislosti na konkrétním důvodu jejich uchování, a proto se doba uchovávání různých druhů Vašich osobních údajů v konkrétních případech výrazně liší, přičemž může dosahovat až 10 let od ukončení členství v ČMSMP.

Dále lze odkázat na právní předpisy ve vztahu k účetnictví a daňovým povinnostem, které rovněž vymezují archivační dobu, po kterou je nutno účetní doklady archivovat. Účetní doklady a účetní záznamy, kterými dokládáme vedení účetnictví, musí být evidovány po následující dobu 5 let počínajících koncem účetního období, kterého se týkají.

Ve výjimečných případech, například při vedení soudního sporu, může z důvodu ochrany našich oprávněných zájmů dojít i k delšímu uchování některých dokladů obsahujících vaše osobní údaje. Jedná se zejména o případy, kdy bychom museli tyto doklady předkládat jako důkazy v soudním sporu, ve správním řízení nebo z důvodu výkonu rozhodnutí.

  1. Automatizované individuálnímu rozhodování, včetně profilování

Při zpracování Vašich osobních údajů nedochází k žádnému rozhodování založenému výhradně na automatizovaném zpracování, včetně profilování, které by pro Vás mělo právní účinky nebo by se Vás obdobným způsobem významně dotýkalo.

  1. Vaše práva v souvislosti se zpracováním Vašich osobních údajů:

V souvislosti s námi nebo pro nás prováděným zpracováním Vašich osobních údajů máte následující práva:

 

  • právo požadovat přístup k osobním údajům týkajícím se Vás jako subjektu údajů a právo získat kopii Vašich zpracovávaných osobních údajů;
  • právo na opravu Vašich osobních údajů – pokud shledáte, že nejsou vedeny správně či jsou nepřesné);
  • právo na výmaz v rozsahu dobrovolně poskytnutých osobních údajů, tj. v rámci plnění smluvních povinností. Naopak se nelze domáhat výmazu osobních údajů, které jsme povinni shromažďovat, a to na základě právní povinnosti;
  • právo na omezení zpracování;
  • právo na přenositelnost osobních údajů;
  • právo vznést námitku proti zpracování založenému na našich oprávněných zájmech nebo oprávněných zájmech třetí strany;
  • právo podat stížnost u dozorového úřadu, a to v případě, že se domníváte, že zpracováním osobních údajů dochází k porušení Obecného nařízení o ochraně osobních údajů. Stížnost můžete podat u příslušného dozorového úřadu, kterým je Úřad pro ochranu osobních údajů, pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7 (viz uoou.cz).

 

Kde můžete svá práva uplatnit a jak?

Jednotlivá práva můžete uplatnit zasláním e-mailu adresu uvedenou výše v rámci našich kontaktních údajů nebo formou písemné žádosti zaslané na naše sídlo či korespondenční adresu.

Veškerá sdělení a vyjádření k Vámi uplatněným právům poskytujeme bezplatně. Pokud by však byla žádost zjevně nedůvodná nebo nepřiměřená, zejména proto, že by se opakovala, jsme oprávněni si účtovat přiměřený poplatek zohledňující administrativní náklady spojené s poskytnutím požadovaných informací. V případě opakovaného uplatnění žádosti poskytnutí kopií zpracovávaných osobních údajů si rovněž vyhrazujeme právo z tohoto důvodu účtovat přiměřený poplatek za administrativní náklady.

Za jak dlouho můžete očekávat odpověď?

Vyjádření a případně informace o přijatých opatřeních Vám poskytneme co nejdříve, nejpozději však do jednoho (1) měsíce. Lhůtu jsme oprávněni v případě potřeby a s ohledem na složitost a počet žádostí prodloužit o dva měsíce. O případném prodloužení včetně uvedení důvodů bychom vás informovali.

 

Českomoravský svaz minipivovarů z.s.

DŮLEŽITÉ - Dotační program „AGRICOVID POTRAVINÁŘSTVÍ“ ÚPRAVA - podávání žádostí až do 31. 1. 2021

Vážení,

 

dovolujeme si Vám přeposlat následující informaci:

 

Vážení kolegové,

 

dovolte mi, abych Vás a Vaše členy informoval o ÚPRAVĚ možnosti získání podpory ze stávajícího dotačního programu AGRICOVID POTRAVINÁŘSTVÍ.

 

Ministerstvo zemědělství v návaznosti na negativní dopad přijatých opatření proti koronaviru připravilo nový Dotační program by měl přispět ke stabilizaci sektoru produkce potravin a zejména eliminovat riziko ukončení činnosti potravinářských podniků, které se podílejí na zajištění základních potřeb zajištění potravin pro obyvatele České republiky.

 

Dotační program je určen :

  1. a) pro výrobce potravin podle zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích, jejichž činností je výroba a uvádění na trh potravin určených pro provozovatele stravovací služby

a

  1. b) pro zemědělské podnikatele podle zákona č. 252/1997 Sb., o zemědělství, jejichž činností je uvádění na trh vlastní produkce zemědělské výroby a potravin určených pro provozovatele stravovací služby.

 

Nárok na dotaci vzniká, pokud celkové příjmy klesly mezi začátkem března a koncem listopadu letošního roku nejméně o 25 % v meziročním srovnání. Sazba podpory na jeden podnik je až 200 000 Kč a dále pak až 20 000 Kč na jednoho zaměstnance. Podpora může celkově dosáhnout až 75 % celkového poklesu příjmů ve srovnání s rokem 2019, maximálně dotace může být až 800 tisíc euro (cca 21,6 milionu korun) pro potravináře a 100 tisíc eur (cca 2,7 milionu korun) pro zemědělce.

 

Příjem žádostí o dotaci probíhá od 1. prosince 2020 nově až do 31. ledna 2021.

 

Dále dochází ke zpřesnění v oblasti posouzení bezdlužnosti ve vztahu k veřejnému rozpočtu nebo zdravotní pojišťovně, kdy tato skutečnost musí být ze strany žadatele splněna ke dni podání žádosti. V této souvislosti je rovněž pokryta oblast při posečkání úhrady nebo rozložení jejich úhrady na splátky vůči finančnímu úřadu nebo zdravotní pojišťovně.

 

Bližší informace o dotačním programu včetně postupu podání žádosti naleznete na webu MZe: http://portal.mze.cz/public/web/mze/dotace/narodni-dotace/program-agricovid-potravinarstvi/#f=hpblok případně se na nás můžete obrátit na e-mailu: potraviny@mze.cz nebo tel. číslech 22181 2128 nebo 22181 4637.

 

Prosím o informování Vašich členů o možnosti využití této dotační podpory.

 

S pozdravem

 

 

Ing. Martin Štěpánek

ředitel

Odbor potravinářský

Sekce zemědělství a potravinářství

 

Ministerstvo zemědělství

Těšnov 17, 117 05 Praha 1

Tel.: +420 221 812 838

GSM: +420 724 590 218

fax: +420 222 314 117

e-mail: martin.stepanek@mze.cz

www.eagri.cz

 

Paušální daň, nová legislativa a kompenzace pro firmy

Vážení,

 

ZDE si Vám dovolujeme přeposlat Newsletter Hospodářské komory ČR, kde zjistíte možnosti získávání podpor.

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů,

 

Tereza 

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

 

Informace k e-identitě

Vážení,

 

ZDE a ZDE si Vám dovolujeme zaslat informace k e-identitě, kterou potřebujete k tomu, abyste mohli žádat o program Covid - gastro. 

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

Přílohy
pdfBez názvu [pdf, 436 kB]
pdfBez názvu [pdf, 787 kB]

Pomoc podnikatelům z veřejných rozpočtů

Vážení,

 

ZDE si Vám dovolujeme zaslat aktualizaci tabulky, ve které je uvedena pomoc podnikatelům z veřejných rozpočtů, v souvislosti epidemií koronaviru v roce 2020 (jedná se o 110 mld. Kč). Jsou tam i dva grafy srovnání slibů MF z jara a skutečnosti.

 

Zároveň si Vám dovolujeme připomenout, že kdo bude po 15. lednu 2021 žádat o Covid - gastro, musí mít eIdentitu. Nezapomeňte si ji udělat v předstihu.

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

 

 

 

Přílohy
pdfBez názvu [pdf, 1529 kB]

Výběr legislativních aktualit za období listopad - prosinec 2020

Vážení,

 

ZDE si Vám dovolujeme zaslat výběr legislativních aktualit za období listopad - prosinec 2020.

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů Vám přeji krásný den,

 

srdečně zdraví,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

Přílohy
pdfBez názvu [pdf, 317 kB]

USNESENÍ VLÁDY O PŘIJETÍ KRIZOVÝCH OPATŘENÍ (18.12.2020 - 23.12.2020)

Vážení,

 

dovolujeme si Vám ZDE zaslat Usnesení vlády o přijetí krizového opatření, které je platné od 18.12.2020 00:00 hod do 23.12.2020 23:59 hod.

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

Přílohy
pdfBez názvu [pdf, 235 kB]

Řešení ze strany státu – postupná likvidace českých hospod a restaurací?

Vážení,

 

dovolujeme si Vám ZDE zaslat vyjádření Českomoravského svazu minipivovarů k současné situaci. Pod vyjádření naleznete i tabulku s daty.

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

Přílohy
pdfBez názvu [pdf, 706 kB]

Nabídka prostoru na minipivovar

Vážení,

 

zde ještě jednou, správný odkaz: 

https://www.praha12.cz/assets/File.ashx?id_org=80112&id_dokumenty=80201

 

Krásný den,

 

Tereza

Nabídka prostoru na minipivovar

Vážení,

 

přišla nám nabídka, kterou si Vám dovolujeme přeposlat.

 

Na Praze 12 (v Modřanech) se staví nová budova radnice, ve které se počítá i s prostorem pro restauraci a vedení radnice by mělo zájem, kdyby se v daném prostoru zřídil minipivovar. 

 

Zde naleznete nějaká data:

Nová radnice je při ulici Generála Šišky (ještě nemá č.p.), má se otevírat v polovině příštího roku. (mapa: https://mapy.cz/s/lumuponebu)

Vizualizace budovy, viz: https://www.praha12.cz/gp/id_galerie=2464

Záměr pronájmu je na: https://www.praha12.cz/assets/File.ashx?id_org=80112&id_dokumenty=80199

 

Podání nabídky je možné pouze do 21. 12. 2020. 

 

Pokud byste měli zájem, můžete kontaktovat pana starostu: 

Mgr. Jan Adamec
starosta MČ Praha 12

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12
ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI
Písková 830/25, 143 00 Praha 12 - Modřany
Telefon: 244 028 233, 770 195 204
adamec.jan@praha12.cz, www.PRAHA12.cz

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů Vám přeji krásný den,

 

Tereza

 

 

Bezpečná restaurace - POS materiály pro tisk a distribuci do podniků

Vážení,

 

pokud měl někdo problém se stažením materiálů, zde zasílám další odkaz: http://leteckaposta.cz/451510828

 

V případě potíží se na mě neváhejte obrátit.

 

Moc děkuji za spolupráci a přeji krásný den,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz