INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ ČLENŮ SPOLKU A JEHO ORGÁNŮ

Vážení členové,

 

níže uvedené informace Vám slouží k zajištění plné a transparentní informovanosti o zpracování Vašich osobních údajů, včetně zvláštní kategorie osobních údajů, správcem těchto údajů, a to v souladu s čl. 13 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) (dále jen „Obecné nařízení o ochraně osobních údajů“).

 

  1. Totožnost a kontaktní údaje Správce:

Českomoravský svaz minipivovarů z.s., IČ: 229 02 953, se sídlem Podskalská 365/10, Nové Město, 128 00 Praha 2, Česká republika, zapsaný ve spolkovém rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, Česká republika, oddíl V, vložka 59431

 

kontaktní osoba:      Tereza Melišová                 tel.:        +420 774 996 628

e-mail:                    melisova@cmsmp.cz          pošta:    Podskalská 365/10, Nové Město, 128 00 Praha 2

(dále jen „My“ nebo také „ČMSMP“ či „Správce“)

Přijali jsme závazek chránit soukromí a osobní údaje členů ČMSMP a jeho orgánů, s jejichž osobními údaji přicházíme do styku. Níže uvádíme informace týkající se zpracování – zejména shromažďování, zveřejňování a dalšího používání těchto osobních údajů.

  1. Pověřenec pro ochranu osobních údajů nebyl u Správce jmenován.
  2. Osobní údaje, jež o Vás Správce zpracovává:

Vaše osobní údaje získáváme z několika zdrojů. Některé z těchto údajů jsou shromažďovány přímo od Vás nebo pochází z veřejně přístupných zdrojů, nebo jsou nám poskytnuty třetími stranami.

Informace či údaje, které o Vás zpracováváme je nutno považovat za osobní údaje, přičemž tyto zahrnují:

 

  • Vaše celé jméno;
  • Titul;
  • Datum narození;
  • Rodné číslo;
  • Trvalý pobyt, případně adresu pobytu v ČR, nemáte-li v ČR trvalý pobyt;
  • Doručovací adresa;
  • Sídlo a IČ u fyzických podnikajících osob;
  • Údaje o bankovním spojení;
  • E-mail;
  • Telefonní číslo.

 

  1. Účel zpracování Vašich osobních údajů a právní základ pro jejich zpracování:

Účelem zpracování Vašich osobních údajů je:

  • evidence členů (seznamu členů) a představitelů orgánů našeho spolku;
  • plnění zákonných povinností, které se na nás vztahují, na základě vztahu s Vámi jako členy našeho spolku nebo členy orgánů;

Zpracování osobních údajů za těmito účely je nezbytné pro plnění právních povinností správce ve smyslu čl. 6 odst. 1 písm. c) Obecného nařízení o ochraně osobních údajů, stanovených zejména zákonem č. 89/2012 Sb., občanským zákoníkem, ve znění pozdějších předpisů, dalšími právními předpisy či našimi stanovami.

  • ochrana našich oprávněných zájmů či oprávněných zájmů třetí strany (uplatňování práv a nároků vyplývajících z plnění smluvního vztahu a komunikace se subjekty údajů) kdy zpracování Vašich osobních údajů je ve smyslu čl. 6 odst. 1 písm. f) Obecného nařízení o ochraně osobních údajů nezbytné pro účely oprávněných zájmů správce či třetí strany.
  1. Poučení o Vaší povinnosti poskytnout osobní údaje:

Poskytování Vašich osobních údajů je zákonným požadavkem. Máte povinnost nám je poskytnout, stejně jako máme právo je po Vás požadovat. Neposkytnutí osobních údajů znamená nemožnost plnění výše uvedených zákonných povinností Správce.

  1. Příjemci nebo kategorie příjemců osobních údajů:
  • státní orgány (zejména Úřad pro ochranu osobních údajů, orgány činné v trestním řízení, správci daně) a další subjekty na základě jiných právních předpisů; a
  • subjekty, které nám poskytují služby (zejména banky, pojišťovny, advokáti a jiní poradci) a se kterými máme uzavřenou příslušnou smlouvu o zpracování osobních údajů.
  1. Předávání osobních údajů do zahraničí:

Nemáme v úmyslu předávat osobní údaje do třetí země mimo EHP nebo mezinárodní organizaci.

  1. Doba uložení osobních údajů:

Při nakládání s Vašimi osobními údaji pro konkrétní účely respektujeme zásadu omezení uložení, kdy Vaše osobní údaje uchováváme pouze po nezbytně nutnou dobu. Rovněž respektujeme zásadu minimalizace údajů, když uchováváme pouze osobní údaje, které jsou přiměřené, relevantní a omezené na nezbytný rozsah ve vztahu k účelům, pro které jsou zpracovávány.

Uchováváme Vaše osobní údaje po dobu trvání Vašeho členství v ČMSMP za účelem výkonu práv a povinností z něj plynoucích i po jeho skončení k dalším nezbytným účelům, jako je dodržování našich právních povinností, smluvních závazků, řešení sporů a právní vymáhání oprávněných nároků či pro případná správní řízení. Tyto potřeby jsou rozdílné v závislosti na konkrétním důvodu jejich uchování, a proto se doba uchovávání různých druhů Vašich osobních údajů v konkrétních případech výrazně liší, přičemž může dosahovat až 10 let od ukončení členství v ČMSMP.

Dále lze odkázat na právní předpisy ve vztahu k účetnictví a daňovým povinnostem, které rovněž vymezují archivační dobu, po kterou je nutno účetní doklady archivovat. Účetní doklady a účetní záznamy, kterými dokládáme vedení účetnictví, musí být evidovány po následující dobu 5 let počínajících koncem účetního období, kterého se týkají.

Ve výjimečných případech, například při vedení soudního sporu, může z důvodu ochrany našich oprávněných zájmů dojít i k delšímu uchování některých dokladů obsahujících vaše osobní údaje. Jedná se zejména o případy, kdy bychom museli tyto doklady předkládat jako důkazy v soudním sporu, ve správním řízení nebo z důvodu výkonu rozhodnutí.

  1. Automatizované individuálnímu rozhodování, včetně profilování

Při zpracování Vašich osobních údajů nedochází k žádnému rozhodování založenému výhradně na automatizovaném zpracování, včetně profilování, které by pro Vás mělo právní účinky nebo by se Vás obdobným způsobem významně dotýkalo.

  1. Vaše práva v souvislosti se zpracováním Vašich osobních údajů:

V souvislosti s námi nebo pro nás prováděným zpracováním Vašich osobních údajů máte následující práva:

 

  • právo požadovat přístup k osobním údajům týkajícím se Vás jako subjektu údajů a právo získat kopii Vašich zpracovávaných osobních údajů;
  • právo na opravu Vašich osobních údajů – pokud shledáte, že nejsou vedeny správně či jsou nepřesné);
  • právo na výmaz v rozsahu dobrovolně poskytnutých osobních údajů, tj. v rámci plnění smluvních povinností. Naopak se nelze domáhat výmazu osobních údajů, které jsme povinni shromažďovat, a to na základě právní povinnosti;
  • právo na omezení zpracování;
  • právo na přenositelnost osobních údajů;
  • právo vznést námitku proti zpracování založenému na našich oprávněných zájmech nebo oprávněných zájmech třetí strany;
  • právo podat stížnost u dozorového úřadu, a to v případě, že se domníváte, že zpracováním osobních údajů dochází k porušení Obecného nařízení o ochraně osobních údajů. Stížnost můžete podat u příslušného dozorového úřadu, kterým je Úřad pro ochranu osobních údajů, pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7 (viz uoou.cz).

 

Kde můžete svá práva uplatnit a jak?

Jednotlivá práva můžete uplatnit zasláním e-mailu adresu uvedenou výše v rámci našich kontaktních údajů nebo formou písemné žádosti zaslané na naše sídlo či korespondenční adresu.

Veškerá sdělení a vyjádření k Vámi uplatněným právům poskytujeme bezplatně. Pokud by však byla žádost zjevně nedůvodná nebo nepřiměřená, zejména proto, že by se opakovala, jsme oprávněni si účtovat přiměřený poplatek zohledňující administrativní náklady spojené s poskytnutím požadovaných informací. V případě opakovaného uplatnění žádosti poskytnutí kopií zpracovávaných osobních údajů si rovněž vyhrazujeme právo z tohoto důvodu účtovat přiměřený poplatek za administrativní náklady.

Za jak dlouho můžete očekávat odpověď?

Vyjádření a případně informace o přijatých opatřeních Vám poskytneme co nejdříve, nejpozději však do jednoho (1) měsíce. Lhůtu jsme oprávněni v případě potřeby a s ohledem na složitost a počet žádostí prodloužit o dva měsíce. O případném prodloužení včetně uvedení důvodů bychom vás informovali.

 

Českomoravský svaz minipivovarů z.s.

Informace z Hospodářské komory ČR

Vážení,

 

přeposíláme Vám informace z Hospodářské komory ČR. 

 

Vážení kolegové,

v těchto sděleních se pravidelně vyjadřuji k opatřením, které mají podnikatelům finančně kompenzovat problémy v koronavirové krizi. Rád bych ale znal i váš názor na nejnovější kompenzační opatření v rámci podzimní fáze koronavirové krize. Ocením, když nám dáte vědět, zda vám současný vývoj vyhovuje, anebo se vám naopak přístup vlády nelíbí. Nejenom já, ale i další představitelé komory tak budeme moci přesvědčivěji jednat s politiky o podobě aktuální finanční podpory ze strany státu. Proto si vás dovoluji požádat o váš názor na státní finanční podporu v současné krizi. Odpovídat můžete ZDE.

  • Výstupy z včerejšího jednání vlády (26. 10. 2020):
  • Vláda na své schůzi nakonec prodloužila režim B programu Antivirus (praktické informace - Jak a kde žádat, kdo bude mít nárok na podporu - jsou vám k dispozici ZDE). Program bude pokračovat v původní podobě jako dosud, tzn., že příspěvek bude poskytován ve výši 60 % vyplacených náhrad mezd  včetně povinných odvodů, maximálně 29 000Kč na jednoho zaměstnance. Podrobnosti naleznete ZDE. Je pravda, že tak vláda odstranila nejistotu řady firem ohledně toho, jak by měly od příštího týdne organizovat svůj provoz, mají-li zaměstnance na překážkách v práci. V uvedeném smyslu je to zpráva pozitivní. Výsledné rozhodnutí vlády je ovšem dost vzdáleno tomu, co bych považoval za odpovídající reakci na dosavadní zkušenosti zaměstnavatelů s programem Antivirus. Více naleznete v tiskových zprávách ZDE a ZDE. A pokud jde o naše náměty, které jsme zaslali na MPSV před přípravou prodloužení programu, jsou ZDE.  Ze zkušenosti naších členů zejména mi tak nezbývá než doporučit důsledné dodržování termínů pro zasílání odvodů na sociální a zdravotní pojištění, a to nejen těch daných zákonem, ale hlavně termínů podle  podmínek programu Antivirus.
  • Ministryně financí předložila vládě rozšíření generálního pardonu představeného v rámci tzv. Velkého liberačního balíčku (možnost uhradit DPH splatnou v říjnu, listopadu a prosinci až 31. 12. 2020 bez úroku z prodlení, zrušení letošních záloh na daň silniční a poslední letošní zálohy na daň z příjmů a také daňovou úlevu na DPH v případě darování vybraného zboží a služeb). Podrobnosti již platného ministerského rozhodnutí lze nalézt ve Finančním zpravodaji číslo 25/2020 ZDE (soubor PDF v dokumentech ke stažení).
  • Vláda přijala další opatření omezující maloobchodní prodej a poskytování služeb, a to od 28. 10. 00:00 hod. Zpřísnila podmínky pro farmářské trhy a stánkový prodej (omezení se týká sortimentu – v zásadě jen potraviny, vzdálenosti stánků, počtu osob a zákazu konzumace na místě), další omezení se týká  prodejní doby, která je omezena na pondělí až sobotu (s výjimkou čerpacích stanic, lékáren a některých dalších) od 5:00 do 20:00 hod. Podrobnosti  a další speciální opatření pro některé provozovny (např. květinářství, lázně) najdete ZDE.
  • Vedle těchto opatření vláda přijala i neméně důležité usnesení ohledně omezení volného pohybu osob, které se dotkne nejen podnikatelů, ale všech osob. V zásadě je zcela zakázán volný pohyb osob mezi 21:00 a 5:00 hod. (s výjimkou např. cest do zaměstnání nebo cest z důvodu ochrany života a zdraví), stále přitom zůstává platnost omezeného volného pohyb osob i mezi 5:00  a 21:00 hod. Pro zaměstnavatele vedle již dříve vydaných doporučení vláda nařizuje, aby v případech, kdy je to možné, zaměstnavatelé využívali práci na dálku (home office). Podrobnosti naleznete ZDE.
  • Výstupy z dnešního mimořádného jednání vlády (27. 10. 2020):
  • Vláda dnes rozhodla, že požádá Poslaneckou sněmovnu o prodloužení nouzového stavu do 3. prosince. Poslanci by pak měli o prodloužení rozhodnout v pátek 30. října.
  • Kabinet také schválil návrh na rozšíření dotačního programu Covid – Nájemné Výzva 2o další provozy, které byly nově postiženy omezením či zákazem činnosti v souvislosti s dalším omezením maloobchodu a služeb, jež vláda schválila s účinností od středy 28. října. O refundaci 50 procent nájemného za tři měsíce by si tak mohli požádat například i provozovatelé prodejen nábytku, koberců, sázkových kanceláří či někteří prodejci na tržnicích.

Kompletní výsledky jednání vlády dne 27. 10. 2020 si můžete přečíst ZDE.

  • Česká bankovní asociace vzala na vědomí požadavek Hospodářské komory na prodloužení splátkového moratoria, který vzešel z vašich podnětů. Věřím, že bankovní domy naplní příslib na upravení vzájemných vztahů se svými klienty, aby jim pomohly překlenout dočasné problémy a udržet jejich podnikání do doby, než se jejich situace zlepší. Snahou je tak pomoci podnikatelům z řad osob samostatně výdělečně činných a firmám, kterým vláda uzavřela provozovny či omezila jejich podnikatelskou činnost. Banky jim upraví splátkové kalendáře nebo umožní čerpat další prostředky na provoz. Více informací si můžete přečíst ZDE.
  • Hospodářská komora sleduje situaci kolem možného plošného testování a zavedení povinnosti testovat své zaměstnance. V případě zavedení povinného testování HK ČR očekává, že bude alespoň částečně hrazeno státem. Pro zachování provozu klíčových průmyslových podniků, ale i zdravotních služeb je třeba urychleně zavést do praxe tzv. antigenní testy. Postoj HK ČR k této otázce najdete ZDE.
  • Upřímně si vážím důvěry, s níž se obracíte na Hospodářskou komoru při nejasnostech s výkladem vládních opatření. Vzhledem k četnosti dotazů a podnětů jsme se rozhodli obnovit bezplatnou poradnu pro podnikatele. Tímto krokem chceme navázat na velmi kladně hodnocenou aktivitu z jarní fáze koronakrize, kdy jsme zodpověděli téměř 3000 vašich dotazů. Jsem potěšen, že nabídku na spolupráci okamžitě opět přijaly naše partnerské právní kanceláře ARROWS, Becker & Poliakoff, HAVEL & PARTNERS, Frank Bold Advokáti, MELKUS KEJLA & PARTNERS, AK Němec, Bláha & Navrátilová, PRK Partners, VIA IURIS, AK VINDICTA i společnost NEWPS.CZ, která poskytla technologické řešení a celou poradnu spravuje.

Více informací k poradně naleznete na našich webových stánkách. Pro zefektivnění vás prosím, abyste své dotazy směřovali pouze přes uvedenou poradnu a nikoliv do odpovědí na tento e-mail. Současně si vás však dovoluji požádat o trpělivost, zejména v případech složitějších otázek, které vyžadují důkladnější analýzu.

  • Na komorovém webu nadále pravidelně publikujeme informace k přeshraničnímu pohybu. Poslední aktualizace proběhly u těchto zemí: Slovensko, Německo a Norsko.
  • Řada našich členů nás informuje o využívání moderních technologických řešení v boji s koronavirem ve své firmě. Z uvedeného důvodu jsme se rozhodli rozšířit stránku na komorovém webu s přehledem technologií, které přispívají k dodržování hygienických pravidel či pomáhají v detekci potenciálně infikovaných osob. Věřím, že takový souhrnný přehled může být velmi inspirativní i užitečný pro využití. O moderních technologiích, které využíváte ve své firmě, nás můžete informovat v odpovědi na tento e-mail.
  • Hospodářská komora podporuje jak stanovisko České eventové asociace k vládním kompenzačním programům a opatřením k omezení šíření nákazy, tak výzvu největších železničních dopravců k plošnému dočasnému prominutí poplatků za využívání železnice. Bližší informace k žádosti o podporu osobní železniční dopravy si můžete přečíst ZDE.
  • Výsledky našich jednání i aktuální informace – nejen ke koronaviru - můžete také průběžně sledovat na www.komora.cz, www.komoraplus.cz či na facebookovém profilu.
  • Zajímavé informace pro živnostníky publikuje také Deník.cz.

 

Tuto informaci jsme rozeslali i na členskou základnu.

 

Přeji mnoho sil a pevné zdraví.

S úctou,

Vladimír Dlouhý, prezident Hospodářské komory ČR

Hospodářská komora České republiky
Florentinum (recepce A), Na Florenci 2116/15  110 00 Praha 1
www.komora.cz

 

Reklama v regionalnitelevize.cz zdarma

Vážení,

 

dostali jsme pro Vás nabídku, kterou si Vám dovolujeme postoupit.

 

"Vážení,

 

s ohledem na složitou situaci a naši lásku k českému a moravskému pivu, nabízíme Vašim členům reklamní prostor ve vysílání naší celoplošné regionálnítelevize.cz zdarma (více o televizi ZDE v prezentaci). Minipivovary tak mohou své příznivce přesměrovat na eshopy, případně informovat o rozvozu. 

 

Každému nabízíme vyslání min. 168 spotů ve všech časových pásmech gratis. Stačí nám poslat na e-mail pivovary@regionalnitelevize.cz spot ve stopáži 20 s. v technických parametrech viz odkaz níže. 

 

http://www.regionalnitelevize.cz/cz/8-partneri-tv/153-technicke-parametry.html

 

Přeji Vám všem hodně sil!

 

--

Ing. Eva Stejskalová

jednatel
Regionální televize CZ s.r.o.
tel.: 602 458 217
e-mail: info@regionalnitelevize.cz
www.regionalnitelevize.cz
www.facebook.com/regionalnitelevize.cz
www.youtube.com/regionalnitelevize"

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

Přílohy
Bez názvu [2274 kB]

Covid - nájemné

Vážení,

 

nyní můžete žádat na Ministerstvu průmyslu a obchodu o Covid nájem II, stejným postupem jako jste žádali o Covid nájem I. Jedná se hlavně o ty, jimž současný Lockdown zavřel restaurace.

 

ZDE si Vám dovolujeme připomenout právní analýzu týkající se podpory Covid - nájemné, u provozovatele pivovaru s pivotékou jako oprávněného žadatele, kterou vypracovala PEYTON legal advokátní kancelář s.r.o.

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

Výběr legislativních aktualit za období září - říjen 2020

Vážení,

 

ZDE si Vám dovolujeme zaslat výběr legislativních aktualit za období září - říjen 2020.

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů Vám přeji krásný den,

 

srdečně zdraví,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

 
Přílohy
pdfBez názvu [pdf, 280 kB]

Průzkum Českého svazu pivovarů a sladoven - důležité

Vážení,

 

vzhledem k současné situaci vás všechny chce Český svaz pivovarů a sladoven požádat o spolupráci. Aby mohli hájit zájmy pivovarství, sladařství a dalších návazných odvětví. Podle vašich odpovědí budou dále jednat s Ministerstvem zemědělství a Ministerstvem financí o kompenzacích, případně vyvolají další jednání. Pivovarský obor je pro ekonomiku důležitý a musíme se umět ozvat!

 

Proto vám zde: https://www.survio.com/survey/d/O4O1F5A9Q2Q9K3X9X zasíláme dotazník, který již znáte z jara (pouze doplněný o zkušenosti z první vlny). Dotazníky zpracovává třetí strana a zástupci Svazu dostanou data v agregované podobě. Výsledky samozřejmě budeme sdílet i s vámi.

 

Prosíme o vyplnění do pátku do 10 hodin.

 

Děkujeme za spolupráci a přejeme všem pevné zdraví! 

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

 

Usnesení Vlády České republiky ze dne 12. 10. 2020

Vážení,

 

ZDE vám zasíláme Usnesení Vlády České republiky ze dne 12. 10. 2020, s účinností od 14. 10. 2020 od 00:00 hod. a do 3.11.2020 do 23:59 hod.

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

Přílohy
pdfBez názvu [pdf, 238 kB]

13. Valná hromada Českomoravského svazu minipivovarů, z.s.se ruší

Vážení přátelé,

 

z důvodu vládního zpřísnění protikoronavirových opatření musíme bohužel opět zrušit plánovanou 13. Valnou hromadu ČMSMP, která se měla konat 15. 10. 2020. Kromě toho, že současná nařízení povolují shromáždění max. 10 osob ve vnitřních prostorách (i když by se s tím dalo polemizovat), také hrozí nízká účast a tím by VH nebyla usnášeníschopná. Zvát Vás za dané situace do promořené Prahy nemá význam. 

 

13. Valná hromada se uskuteční v nejbližším možném termínu (předpoklad polovina ledna 2021). Budeme Vás samozřejmě s dostatečným předstihem informovat.

 

Za Českomoravský svaz minipivovarů,

 

Jan Šuráň

Jednodenní technicko-technologický seminář se ruší

Vážení,

 

z důvodu zpřísnění protikoronavirových opatření musíme bohužel pro tuto chvíli zrušit avizovaný technicko-technologický seminář určený speciálně pro startující minipivovary a jejich sládky, který pořádal Českomoravský svaz minipivovarů, z.s. ve spolupráci s národním pivovarem Budějovický Budvar n.p.

 

Seminář se uskuteční v nejbližším možném termínu. Budeme Vás samozřejmě informovat.

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

 

Přihláška do soutěže ZLATÝ miniSOUDEK PIVEX 2020

Vážení,

 

dovolujeme si Vám zaslat informace k 7. ročníku soutěže ZLATÝ miniSOUDEK PIVEX 2020, který z důvodu posunutého veletrhu Salima proběhne v Brně v hotelu Voroněž, a to v úterý 3. 11. 2020. Odborným garantem soutěže bude VUPS Brno a oficiální vyhlášení výsledků proběhne hned odpoledne po soutěži na stejném místě. 

 

ZDE si vám dovolujeme zaslat přihlášku na ZLATÝ miniSOUDEK PIVEX 2020. Uzávěrka přihlášek je posunutá do pondělí 12. 10. 2020. 

 

Po odeslání přihlášky na akce@snip-brno.cz vám VUPS zašle výzvu k dodání sudu (max 30 litrů, ale bude stačit i 20 nebo 15 litrů) a informace k degustaci. 

 

Za celý Českomoravský svaz,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

Přílohy
pdfBez názvu [pdf, 619 kB]

Pozvánka na jednodenní technicko-technologický seminář

Vážení,

 

Českomoravský svaz minipivovarů, z.s. ve spolupráci s národním pivovarem Budějovický Budvar n.p. zahajuje „Poctivou pivní školu pro sládky“, sérii jednodenních technicko-technologických seminářů určených speciálně pro startující minipivovary a jejich sládky.

 

Místo konání: Břevnovský klášterní pivovar Sv. Vojtěcha, Markétská 1, Praha 6

Počet účastníků: 30

Termín konání: 6. 11. 2020     

Lektoři: NP Budvar, VÚPS, VŠCHT, CÚ, komerční firmy

 

Program:

 

10:00 - 10:15 Zahájení, novinky oboru Ing. Jan Šuráň, ČMSMP
10:15 - 10:45  Péče o kvasnice v minipivovarech Ing. Petr Košín, Budvar n.p.
10:45 - 11:15 Výběr surovin pro craft piva Ing. Aleš Dvořák, Budvar n.p., Martin Palouš, Cobolis
11:15 - 11:45 Senzorika Craft piva, Ale, Weizen atd.       Ing. Martin Slabý, VŠCHT Praha
11:45 - 13:00 Oběd  
13:00 - 13:30 Dry hopping, plusy a mínusy Ing. Jan Šuráň, ČMSMP
13:30 - 14:00 Ekonomika minipivovaru Ing. Tomáš Maier, ČZÚ Praha
14:00 - 14:15 Ukončení  
14:15 - 15:30 Exkurze do provozu pivovaru  

 

Cena: Pro členy ČMSMP - 200,- Kč

         Pro nečleny - 500,- Kč

 

Registrace a přihlášky: Tereza Melišová - melisova@cmsmp.cz

                       

 

Za celý Českomoravský svaz minipivoavarů,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz