INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ ČLENŮ SPOLKU A JEHO ORGÁNŮ

Vážení členové,

 

níže uvedené informace Vám slouží k zajištění plné a transparentní informovanosti o zpracování Vašich osobních údajů, včetně zvláštní kategorie osobních údajů, správcem těchto údajů, a to v souladu s čl. 13 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) (dále jen „Obecné nařízení o ochraně osobních údajů“).

 

  1. Totožnost a kontaktní údaje Správce:

Českomoravský svaz minipivovarů z.s., IČ: 229 02 953, se sídlem Podskalská 365/10, Nové Město, 128 00 Praha 2, Česká republika, zapsaný ve spolkovém rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, Česká republika, oddíl V, vložka 59431

 

kontaktní osoba:      Tereza Melišová                 tel.:        +420 774 996 628

e-mail:                    melisova@cmsmp.cz          pošta:    Podskalská 365/10, Nové Město, 128 00 Praha 2

(dále jen „My“ nebo také „ČMSMP“ či „Správce“)

Přijali jsme závazek chránit soukromí a osobní údaje členů ČMSMP a jeho orgánů, s jejichž osobními údaji přicházíme do styku. Níže uvádíme informace týkající se zpracování – zejména shromažďování, zveřejňování a dalšího používání těchto osobních údajů.

  1. Pověřenec pro ochranu osobních údajů nebyl u Správce jmenován.
  2. Osobní údaje, jež o Vás Správce zpracovává:

Vaše osobní údaje získáváme z několika zdrojů. Některé z těchto údajů jsou shromažďovány přímo od Vás nebo pochází z veřejně přístupných zdrojů, nebo jsou nám poskytnuty třetími stranami.

Informace či údaje, které o Vás zpracováváme je nutno považovat za osobní údaje, přičemž tyto zahrnují:

 

  • Vaše celé jméno;
  • Titul;
  • Datum narození;
  • Rodné číslo;
  • Trvalý pobyt, případně adresu pobytu v ČR, nemáte-li v ČR trvalý pobyt;
  • Doručovací adresa;
  • Sídlo a IČ u fyzických podnikajících osob;
  • Údaje o bankovním spojení;
  • E-mail;
  • Telefonní číslo.

 

  1. Účel zpracování Vašich osobních údajů a právní základ pro jejich zpracování:

Účelem zpracování Vašich osobních údajů je:

  • evidence členů (seznamu členů) a představitelů orgánů našeho spolku;
  • plnění zákonných povinností, které se na nás vztahují, na základě vztahu s Vámi jako členy našeho spolku nebo členy orgánů;

Zpracování osobních údajů za těmito účely je nezbytné pro plnění právních povinností správce ve smyslu čl. 6 odst. 1 písm. c) Obecného nařízení o ochraně osobních údajů, stanovených zejména zákonem č. 89/2012 Sb., občanským zákoníkem, ve znění pozdějších předpisů, dalšími právními předpisy či našimi stanovami.

  • ochrana našich oprávněných zájmů či oprávněných zájmů třetí strany (uplatňování práv a nároků vyplývajících z plnění smluvního vztahu a komunikace se subjekty údajů) kdy zpracování Vašich osobních údajů je ve smyslu čl. 6 odst. 1 písm. f) Obecného nařízení o ochraně osobních údajů nezbytné pro účely oprávněných zájmů správce či třetí strany.
  1. Poučení o Vaší povinnosti poskytnout osobní údaje:

Poskytování Vašich osobních údajů je zákonným požadavkem. Máte povinnost nám je poskytnout, stejně jako máme právo je po Vás požadovat. Neposkytnutí osobních údajů znamená nemožnost plnění výše uvedených zákonných povinností Správce.

  1. Příjemci nebo kategorie příjemců osobních údajů:
  • státní orgány (zejména Úřad pro ochranu osobních údajů, orgány činné v trestním řízení, správci daně) a další subjekty na základě jiných právních předpisů; a
  • subjekty, které nám poskytují služby (zejména banky, pojišťovny, advokáti a jiní poradci) a se kterými máme uzavřenou příslušnou smlouvu o zpracování osobních údajů.
  1. Předávání osobních údajů do zahraničí:

Nemáme v úmyslu předávat osobní údaje do třetí země mimo EHP nebo mezinárodní organizaci.

  1. Doba uložení osobních údajů:

Při nakládání s Vašimi osobními údaji pro konkrétní účely respektujeme zásadu omezení uložení, kdy Vaše osobní údaje uchováváme pouze po nezbytně nutnou dobu. Rovněž respektujeme zásadu minimalizace údajů, když uchováváme pouze osobní údaje, které jsou přiměřené, relevantní a omezené na nezbytný rozsah ve vztahu k účelům, pro které jsou zpracovávány.

Uchováváme Vaše osobní údaje po dobu trvání Vašeho členství v ČMSMP za účelem výkonu práv a povinností z něj plynoucích i po jeho skončení k dalším nezbytným účelům, jako je dodržování našich právních povinností, smluvních závazků, řešení sporů a právní vymáhání oprávněných nároků či pro případná správní řízení. Tyto potřeby jsou rozdílné v závislosti na konkrétním důvodu jejich uchování, a proto se doba uchovávání různých druhů Vašich osobních údajů v konkrétních případech výrazně liší, přičemž může dosahovat až 10 let od ukončení členství v ČMSMP.

Dále lze odkázat na právní předpisy ve vztahu k účetnictví a daňovým povinnostem, které rovněž vymezují archivační dobu, po kterou je nutno účetní doklady archivovat. Účetní doklady a účetní záznamy, kterými dokládáme vedení účetnictví, musí být evidovány po následující dobu 5 let počínajících koncem účetního období, kterého se týkají.

Ve výjimečných případech, například při vedení soudního sporu, může z důvodu ochrany našich oprávněných zájmů dojít i k delšímu uchování některých dokladů obsahujících vaše osobní údaje. Jedná se zejména o případy, kdy bychom museli tyto doklady předkládat jako důkazy v soudním sporu, ve správním řízení nebo z důvodu výkonu rozhodnutí.

  1. Automatizované individuálnímu rozhodování, včetně profilování

Při zpracování Vašich osobních údajů nedochází k žádnému rozhodování založenému výhradně na automatizovaném zpracování, včetně profilování, které by pro Vás mělo právní účinky nebo by se Vás obdobným způsobem významně dotýkalo.

  1. Vaše práva v souvislosti se zpracováním Vašich osobních údajů:

V souvislosti s námi nebo pro nás prováděným zpracováním Vašich osobních údajů máte následující práva:

 

  • právo požadovat přístup k osobním údajům týkajícím se Vás jako subjektu údajů a právo získat kopii Vašich zpracovávaných osobních údajů;
  • právo na opravu Vašich osobních údajů – pokud shledáte, že nejsou vedeny správně či jsou nepřesné);
  • právo na výmaz v rozsahu dobrovolně poskytnutých osobních údajů, tj. v rámci plnění smluvních povinností. Naopak se nelze domáhat výmazu osobních údajů, které jsme povinni shromažďovat, a to na základě právní povinnosti;
  • právo na omezení zpracování;
  • právo na přenositelnost osobních údajů;
  • právo vznést námitku proti zpracování založenému na našich oprávněných zájmech nebo oprávněných zájmech třetí strany;
  • právo podat stížnost u dozorového úřadu, a to v případě, že se domníváte, že zpracováním osobních údajů dochází k porušení Obecného nařízení o ochraně osobních údajů. Stížnost můžete podat u příslušného dozorového úřadu, kterým je Úřad pro ochranu osobních údajů, pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7 (viz uoou.cz).

 

Kde můžete svá práva uplatnit a jak?

Jednotlivá práva můžete uplatnit zasláním e-mailu adresu uvedenou výše v rámci našich kontaktních údajů nebo formou písemné žádosti zaslané na naše sídlo či korespondenční adresu.

Veškerá sdělení a vyjádření k Vámi uplatněným právům poskytujeme bezplatně. Pokud by však byla žádost zjevně nedůvodná nebo nepřiměřená, zejména proto, že by se opakovala, jsme oprávněni si účtovat přiměřený poplatek zohledňující administrativní náklady spojené s poskytnutím požadovaných informací. V případě opakovaného uplatnění žádosti poskytnutí kopií zpracovávaných osobních údajů si rovněž vyhrazujeme právo z tohoto důvodu účtovat přiměřený poplatek za administrativní náklady.

Za jak dlouho můžete očekávat odpověď?

Vyjádření a případně informace o přijatých opatřeních Vám poskytneme co nejdříve, nejpozději však do jednoho (1) měsíce. Lhůtu jsme oprávněni v případě potřeby a s ohledem na složitost a počet žádostí prodloužit o dva měsíce. O případném prodloužení včetně uvedení důvodů bychom vás informovali.

 

Českomoravský svaz minipivovarů z.s.

Informace k podpoře Covid - nájemné

Vážení,

 

ZDE si Vám dovolujeme zaslat právní analýzu týkající se podpory Covid - nájemné, u provozovatele pivovaru s pivotékou jako oprávněného žadatele, kterou vypracovala PEYTON legal advokátní kancelář s.r.o.

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

 

Přílohy
pdfBez názvu [pdf, 197 kB]

Slavnosti piva F.O. Poupěte – PIVEX 2020

Vážení pivovarníci,

 

dovolujeme si Vám zaslat pozvánku na Slavnosti piva F.O. Poupěte – PIVEX 2020.

 

"Vážení pivovarníci a přátelé piva,


zasíláme Vám nabídku k účasti v dalším ročníku pivovarské prodejně-prezentační akce pořádané pod symbolickou garancí legendární pivovarské osobnosti F.O. Poupěte působícího v Brně na přelomu 18. a 19. století.

 

Po dohodě s pivovarskými odborníky a svazovými uskupeními jsme připravili v centru města Brna na hradě Špilberk ve dnech 25. a 26. září – v období Svatováclavských dnů českého piva 2. ročník setkání s veřejností „Slavnosti piva F.O. Poupěte – PIVEX 2020“.


Hlavním záměrem této akce je i v letošním – složitém koronavirovém – roce podpořit pivovarníky na přehlídce, která představí a nabídne návštěvníkům pestrou paletu českých a moravských piv z malých i velkých pivovarů společně s řemeslnými pivy z minipivovarů. Garanci nad akcí převzalo Statutární město Brno, Jihomoravský kraj, Českomoravský svaz minipivovarů, Regionální agrární komora JMK, akci podporuje také Český svaz pivovarů a sladoven a dalšími partneři.


Velmi bychom uvítali Vaši účast v letošním „covidovém“ roce a tím také spolupráci při udržení národní prezentační přehlídky pro širokou veřejnost pod tradiční značkou PIVEX. Věřím, že Vás naše nabídka zaujme, a proto přikládáme v přihláškovou dokumentaci ZDE. Prosíme o Vaše vyjádření zájmu (příp. i nezájmu) a zvláště odeslání objednávek co nejdříve, neboť kapacita prostor na hradě je omezená.

 

Kontakt: Mgr. Richard Morávek, ředitel produkce • 543 537 217, 604 297 571 • rmoravek@snip-brno.cz

 

Čím pestřejší účast, tím větší předpoklad úspěchu na všech stranách včetně zájmu veřejnosti a motivaci pro kvalitní návštěvnost. Na akci spolupracují také brněnské hotely a další partneři, nejen z oblasti cestovního ruchu. Nábor účastníků probíhá souběžně po linii ČMSMP, objednávky zasílejte na SNIP & CO.


Těšíme se na spolupráci a zejména na setkání pivovarníků z různých koutů naší země na pevnosti Špilberk.


S pivovarským pozdravem Dej bůh štěstí

 

Jiří Morávek
generální ředitel"

Přílohy
pdfBez názvu [pdf, 894 kB]

Výběr legislativních aktualit za období červen - červenec 2020

Vážení,

 

ZDE si Vám dovolujeme zaslat výběr legislativních aktualit za období červen - červenec 2020.

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů Vám přeji krásný den,

 

srdečně zdraví,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

Přílohy
pdfBez názvu [pdf, 192 kB]

Medailonek na webu minipivo.cz

Vážení pivovarníci,

 

chtěli bychom Vás požádat o kontrolu vašeho medailonku na webu www.minipivo.cz - pokud jsme na toto téma již komunikovali, tento email neberte v potaz. 

 

Pokud ve svém medailonku najdete cokoli, co chcete změnit či doplnit, prosím, pošlete informace. 

 

Pokud svůj medailonek nenajdete, zašlete prosím následující informace:

 

pro pivovary - jméno pivovaru, kraj, adresa, kontaktní osoba, email, telefon, webové stránky, informacne o pivovaru, fotografie (v jpg), logo (křivky i jpg)

Inspirovat se můžete například zde http://www.minipivo.cz/cz/pivovarsky-dum-praha/

 

pro společnosti - zkontrolujte si prosím údaje na http://www.minipivo.cz/cz/dodavatele/ a případně zašlete informace, které chcete upravit či doplnit

 

Velmi děkujeme za spolupráci.

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

Kalendář akcí na webu minipivo.cz

Vážení pivovarníci,

 

pokud plánujete pořádání nějaké akce, zašlete k ní prosím informace na melisova@cmsmp.cz. Velmi rádi Vaši akci vložíme na web www.minipivo.cz do sekce kalendář akcí.

 

Zašlete prosím následující informace: název akce, místo konání (s adresou), stručný popis akce - případně s odkazem na váš web, FB apod. a dále prosíme o fotografii/letáček.

 

Velmi děkujeme za spolupráci.

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

 

 

Pozvánka na Kampus fest

Vážení,

 

dovolujeme si Vám přeposlat následující pozvánku:

 

"Vážení pivovarští přátelé,

 

rádi bychom váš pivovar pozvali na Kampus fest, zahájení semestru škol v Dejvicích, který provází festival minipivovarů a bohatý nejen hudební program. Věříme, že se nám akci podaří uskutečnit i navzdory současné složité situaci.

 

Akce se bude konat v úterý 22. 9. 2020 v blízkosti Vítězného náměstí v Praze 6 - Dejvicích (ulice Technická) a organizuje ji Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Kampus Dejvice a 4Students ve spolupráci s Českomoravským svazem minipivovarů v rámci svatováclavských Dnů českého piva. 

 

Většina návštěvníků budou opět studenti vysokých škol, přičemž v loňském roce bylo na akci okolo 1500 návštěvníků. Vstupné je zdarma. V rámci festivalu minipivovarů bude své pivo nabízet 20 – 25 pivovarů. Jako doprovodný program bychom opět chtěli přichystat popularizační přednášky o pivu s řízenou degustací pro zájemce a exkurze ve školním pivovaru.

 

Účast je stejně jako loni zpoplatněna organizačním poplatkem 3000 Kč za standardní stánek 3 x 3 m. Prosíme o brzké potvrzení vaší případné účasti, zájem je poměrně velký a kdo se dříve ozve, má větší šanci.  

 

Jako ilustraci průběhu akce přikládám odkazy na video z minulých ročníků Kampus festu:

https://www.youtube.com/watch?v=xgtWlmyZK-8

https://www.youtube.com/watch?v=eqQJLq1ERLo 

 

V případě jakýchkoliv dotazů mě neváhejte kontaktovat.  

 

S pozdravem a přáním hezkého dne,

 

Ing. Tomáš Kinčl

Ústav biotechnologie

VŠCHT Praha

+420 220 445 051

+420 732 108 721

Tomas.kincl@vscht.cz"

 

Za celý Českomoravský svaz,

 

Tereza

Nové číslo Pivovarského zpravodaje

Vážení,

 

dovolujeme si Vám přeposlat nové číslo Pivovarského zpravodaje - ZDE. Naleznete v něm návod, jak postupovat ohledně programu COVID – nájemné.

 

ZAHRANIČNÍ REPORT COVID ke dni - úterý 23. června 2020.

 

Za celý Českomoravský svaz Vám přeji krásný den,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

 

 

 

Přílohy
pdfBez názvu [pdf, 301 kB]
pdfBez názvu [pdf, 234 kB]

Plastové sudy DOLIUM - nové provedení 12,5 l

Vážení,

 

dovolujeme si Vám přeposlat informaci od společnosti THERMOTECHNIKA BOHEMIA s.r.o., člena Českomoravského svazu minipivovarů.

 

"Dobrý den,

 

každý z nás pocítil negativní následky epidemie koronaviru. Po každoročním horším zimním období jsme byli plni nadšení ohledně odstartování sezóny. S nástupem teplých dní v březnu, však přišlo nařízení zavřít všechny hospody a bary, což postihlo náš všechny velmi citelně.

 

Ve snaze pomoci pivovarům minimalizovat ztráty přinášíme ve spolupráci s výrobcem jednorázových plastových sudů, firmou DOLIUM, naši NOVINKU - jednocestný plastový sud DOLIUM o objemu 12,5l.  

 

Se sníženým provozem hospod, možnou „druhou vlnou koronoviru“ a s ní související ztrátou v nevyčepovaném pivu, jsme si uvědomili, že by sudy s menším objemem mohly být prospěšné.

 

ZDE naleznete i krátký leták o tomto novém produktu.

 

Pokud by Vás naše novinka oslovila, neváhejte nás kontaktovat na obchod@tcbohemia.com, nebo telefonicky na +402 603 582 303."

 

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

Přílohy
pdfBez názvu [pdf, 494 kB]

Výběr legislativních aktualit za období květen – červen 2020

Vážení,

 

ZDE si Vám dovolujeme zaslat výběr legislativních aktualit za období květen – červen 2020.

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů Vám přeji krásný den,

 

srdečně zdraví,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

Přílohy
pdfBez názvu [pdf, 192 kB]

Kvalitní potravinářské plyny pro Vás

Vážení,

 

dovolujeme si Vám zaslat následující nabídku:

 

"Vážení členové ČMSMP, přátelé dobrého piva,

 

naše společnost si Vás tímto, po dohodě s vedením Vašeho svazu, dovoluje oslovit s nabídkou potravinářských plynů, které využíváte při Vaší činnosti.

 

V této, pro Vás tak obtížné situaci, jsme se rozhodli Vás podpořit speciální nabídkou pouze pro Vás, členy ČMSMP.

 

Dodávky certifikovaných potravinářských plynů dle systému ISO 22000 a HACCP.

Potravinářské CO2, dusík i směsné plyny za zvýhodněné ceny.

Pronájem láhve za 1,- Kč na den.

 

Věříme, že v této nelehké době, Vás naše nabídka osloví. Naší snahou je přispět k Vašemu úspěšnému rozjezdu. I nadále ale budeme naši spolupráci rozvíjet, chceme se stát přispívajícím členem Vašeho svazu.

Bližší informace o naší společnosti naleznete na stránkách www.siad.cz

Neváhejte a kontaktujte nás:

 

Tomáš Vlček

SIAD Czech spol. s r.o.

K Hájům 2606/2b

Praha 5

tomas_vlcek@siad.eu

725 469 512

 

Těšíme se na spolupráci."