INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ ČLENŮ SPOLKU A JEHO ORGÁNŮ

Vážení členové,

 

níže uvedené informace Vám slouží k zajištění plné a transparentní informovanosti o zpracování Vašich osobních údajů, včetně zvláštní kategorie osobních údajů, správcem těchto údajů, a to v souladu s čl. 13 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) (dále jen „Obecné nařízení o ochraně osobních údajů“).

 

  1. Totožnost a kontaktní údaje Správce:

Českomoravský svaz minipivovarů z.s., IČ: 229 02 953, se sídlem Podskalská 365/10, Nové Město, 128 00 Praha 2, Česká republika, zapsaný ve spolkovém rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, Česká republika, oddíl V, vložka 59431

 

kontaktní osoba:      Tereza Melišová                 tel.:        +420 774 996 628

e-mail:                    melisova@cmsmp.cz          pošta:    Podskalská 365/10, Nové Město, 128 00 Praha 2

(dále jen „My“ nebo také „ČMSMP“ či „Správce“)

Přijali jsme závazek chránit soukromí a osobní údaje členů ČMSMP a jeho orgánů, s jejichž osobními údaji přicházíme do styku. Níže uvádíme informace týkající se zpracování – zejména shromažďování, zveřejňování a dalšího používání těchto osobních údajů.

  1. Pověřenec pro ochranu osobních údajů nebyl u Správce jmenován.
  2. Osobní údaje, jež o Vás Správce zpracovává:

Vaše osobní údaje získáváme z několika zdrojů. Některé z těchto údajů jsou shromažďovány přímo od Vás nebo pochází z veřejně přístupných zdrojů, nebo jsou nám poskytnuty třetími stranami.

Informace či údaje, které o Vás zpracováváme je nutno považovat za osobní údaje, přičemž tyto zahrnují:

 

  • Vaše celé jméno;
  • Titul;
  • Datum narození;
  • Rodné číslo;
  • Trvalý pobyt, případně adresu pobytu v ČR, nemáte-li v ČR trvalý pobyt;
  • Doručovací adresa;
  • Sídlo a IČ u fyzických podnikajících osob;
  • Údaje o bankovním spojení;
  • E-mail;
  • Telefonní číslo.

 

  1. Účel zpracování Vašich osobních údajů a právní základ pro jejich zpracování:

Účelem zpracování Vašich osobních údajů je:

  • evidence členů (seznamu členů) a představitelů orgánů našeho spolku;
  • plnění zákonných povinností, které se na nás vztahují, na základě vztahu s Vámi jako členy našeho spolku nebo členy orgánů;

Zpracování osobních údajů za těmito účely je nezbytné pro plnění právních povinností správce ve smyslu čl. 6 odst. 1 písm. c) Obecného nařízení o ochraně osobních údajů, stanovených zejména zákonem č. 89/2012 Sb., občanským zákoníkem, ve znění pozdějších předpisů, dalšími právními předpisy či našimi stanovami.

  • ochrana našich oprávněných zájmů či oprávněných zájmů třetí strany (uplatňování práv a nároků vyplývajících z plnění smluvního vztahu a komunikace se subjekty údajů) kdy zpracování Vašich osobních údajů je ve smyslu čl. 6 odst. 1 písm. f) Obecného nařízení o ochraně osobních údajů nezbytné pro účely oprávněných zájmů správce či třetí strany.
  1. Poučení o Vaší povinnosti poskytnout osobní údaje:

Poskytování Vašich osobních údajů je zákonným požadavkem. Máte povinnost nám je poskytnout, stejně jako máme právo je po Vás požadovat. Neposkytnutí osobních údajů znamená nemožnost plnění výše uvedených zákonných povinností Správce.

  1. Příjemci nebo kategorie příjemců osobních údajů:
  • státní orgány (zejména Úřad pro ochranu osobních údajů, orgány činné v trestním řízení, správci daně) a další subjekty na základě jiných právních předpisů; a
  • subjekty, které nám poskytují služby (zejména banky, pojišťovny, advokáti a jiní poradci) a se kterými máme uzavřenou příslušnou smlouvu o zpracování osobních údajů.
  1. Předávání osobních údajů do zahraničí:

Nemáme v úmyslu předávat osobní údaje do třetí země mimo EHP nebo mezinárodní organizaci.

  1. Doba uložení osobních údajů:

Při nakládání s Vašimi osobními údaji pro konkrétní účely respektujeme zásadu omezení uložení, kdy Vaše osobní údaje uchováváme pouze po nezbytně nutnou dobu. Rovněž respektujeme zásadu minimalizace údajů, když uchováváme pouze osobní údaje, které jsou přiměřené, relevantní a omezené na nezbytný rozsah ve vztahu k účelům, pro které jsou zpracovávány.

Uchováváme Vaše osobní údaje po dobu trvání Vašeho členství v ČMSMP za účelem výkonu práv a povinností z něj plynoucích i po jeho skončení k dalším nezbytným účelům, jako je dodržování našich právních povinností, smluvních závazků, řešení sporů a právní vymáhání oprávněných nároků či pro případná správní řízení. Tyto potřeby jsou rozdílné v závislosti na konkrétním důvodu jejich uchování, a proto se doba uchovávání různých druhů Vašich osobních údajů v konkrétních případech výrazně liší, přičemž může dosahovat až 10 let od ukončení členství v ČMSMP.

Dále lze odkázat na právní předpisy ve vztahu k účetnictví a daňovým povinnostem, které rovněž vymezují archivační dobu, po kterou je nutno účetní doklady archivovat. Účetní doklady a účetní záznamy, kterými dokládáme vedení účetnictví, musí být evidovány po následující dobu 5 let počínajících koncem účetního období, kterého se týkají.

Ve výjimečných případech, například při vedení soudního sporu, může z důvodu ochrany našich oprávněných zájmů dojít i k delšímu uchování některých dokladů obsahujících vaše osobní údaje. Jedná se zejména o případy, kdy bychom museli tyto doklady předkládat jako důkazy v soudním sporu, ve správním řízení nebo z důvodu výkonu rozhodnutí.

  1. Automatizované individuálnímu rozhodování, včetně profilování

Při zpracování Vašich osobních údajů nedochází k žádnému rozhodování založenému výhradně na automatizovaném zpracování, včetně profilování, které by pro Vás mělo právní účinky nebo by se Vás obdobným způsobem významně dotýkalo.

  1. Vaše práva v souvislosti se zpracováním Vašich osobních údajů:

V souvislosti s námi nebo pro nás prováděným zpracováním Vašich osobních údajů máte následující práva:

 

  • právo požadovat přístup k osobním údajům týkajícím se Vás jako subjektu údajů a právo získat kopii Vašich zpracovávaných osobních údajů;
  • právo na opravu Vašich osobních údajů – pokud shledáte, že nejsou vedeny správně či jsou nepřesné);
  • právo na výmaz v rozsahu dobrovolně poskytnutých osobních údajů, tj. v rámci plnění smluvních povinností. Naopak se nelze domáhat výmazu osobních údajů, které jsme povinni shromažďovat, a to na základě právní povinnosti;
  • právo na omezení zpracování;
  • právo na přenositelnost osobních údajů;
  • právo vznést námitku proti zpracování založenému na našich oprávněných zájmech nebo oprávněných zájmech třetí strany;
  • právo podat stížnost u dozorového úřadu, a to v případě, že se domníváte, že zpracováním osobních údajů dochází k porušení Obecného nařízení o ochraně osobních údajů. Stížnost můžete podat u příslušného dozorového úřadu, kterým je Úřad pro ochranu osobních údajů, pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7 (viz uoou.cz).

 

Kde můžete svá práva uplatnit a jak?

Jednotlivá práva můžete uplatnit zasláním e-mailu adresu uvedenou výše v rámci našich kontaktních údajů nebo formou písemné žádosti zaslané na naše sídlo či korespondenční adresu.

Veškerá sdělení a vyjádření k Vámi uplatněným právům poskytujeme bezplatně. Pokud by však byla žádost zjevně nedůvodná nebo nepřiměřená, zejména proto, že by se opakovala, jsme oprávněni si účtovat přiměřený poplatek zohledňující administrativní náklady spojené s poskytnutím požadovaných informací. V případě opakovaného uplatnění žádosti poskytnutí kopií zpracovávaných osobních údajů si rovněž vyhrazujeme právo z tohoto důvodu účtovat přiměřený poplatek za administrativní náklady.

Za jak dlouho můžete očekávat odpověď?

Vyjádření a případně informace o přijatých opatřeních Vám poskytneme co nejdříve, nejpozději však do jednoho (1) měsíce. Lhůtu jsme oprávněni v případě potřeby a s ohledem na složitost a počet žádostí prodloužit o dva měsíce. O případném prodloužení včetně uvedení důvodů bychom vás informovali.

 

Českomoravský svaz minipivovarů z.s.

Pozvánka na Kazbek cup 2021

Vážení,

 

dovolujeme si Vás informovat, že člen Českomoravského svazu minipivovarů, Chmelařský institut s.r.o. v Žatci, ve spolupráci s Bohemia Hop, a.s., CHMELAŘSTVÍM, družstvem Žatec a Svazem pěstitelů chmele ČR připravuje 2. ročník soutěže o nejlepší pivo chmelené odrůdou KAZBEK ve dvou kategoriích:
 
1. Svrchně kvašené pivo

2. Spodně kvašené pivo

Pivní styl jednotlivých piv není limitován, podmínkou je použití minimálně 50 % hm. odrůdy KAZBEK pro chmelení piva, ostatní chmelení není omezeno, ale měl by být zachován aromatický charakter této odrůdy.

 

Pravidla soutěže, přihlášky:

Vstup do soutěže je bez poplatků.

 

Doručit vzorky piv je potřeba do pátku 18. 6. 2021, v objemu minimálně 15 litrů v obalech (sklo, PET), aby mohlo být usnadněno jejich rozlévání k degustaci.

 

Doručovací adresa:

Chmelařský institut s.r.o.
Jan Hervert
Kadaňská 2525
438 01 ŽATEC

Tel. (vrátnice): 415 732 111

 

Piva budou hodnocena slepou degustací odbornou komisí, složenou ze zástupců zúčastněných pivovarů, specialistů chmelařského a pivovarnického oboru.

Formát hodnocení bude závislý na počtu přihlášených vzorků. Hlavními kritérii budou příjemná a vyvážená chuť, aroma, hořkost, dojem po napití a celková preference hodnoceného piva.

 

Přihlášky, které naleznete ZDE (PDF) a ZDE (doc), případně na webu http://www.chizatec.cz/kazbek-cup/?arc=198, je potřeba zaslat do 31. 5. 2021.

 

Pozvánku na soutěž naleznete ZDE

 

Degustace, vyhlášení výsledků:

Termín degustace, hodnocení piv a vyhlášení výsledků proběhne ve středu 23. 6. 2021 na aule CHI v Žatci.

 

Kontakty

Chmelařský institut s. r. o.

Ing. Vladimír NESVADBA, Ph.D.
garant

tel. (gsm): 607 104 892
tel. (kancelář): 415 732 144
e-mail: nesvadba@chizatec.cz

 

 

 

 

 

 

Přílohy
pdfBez názvu [pdf, 178 kB]
pdfBez názvu [pdf, 553 kB]

Mimořádné opatření omezení obchodu a služeb s účinností od 12. 4. 2021 do odvolání

Vážení,

 

dovolujeme si Vám přeposlat vyjádření právního zástupce Českého svazu pivovarů a sladoven k výkladu pandemického zákona a mimořádného opatření omezení obchodu a služeb s účinností od 12. 4. 2021.

 

Český svaz pivovarů a sladoven informaci ověřoval v pátek 9. 4. 2021 v 9:15 hodin na informační lince 1221 ke koronaviru, kde jim bylo sděleno, že zákaz konzumace alkoholu na veřejnosti vyprší 11. 4. 2021 o půlnoci.

 

Jedná se o stanovisko z centrální linky, doporučujeme vám ještě ověřit si tuto informaci na svých krajských hygienických stanicích.

 

"Prošel jsem jak pandemický zákon, tak vydané mimořádné opatření MZ. Podle mého názoru skutečně není zakázáno konzumovat nápoje v okolí výdejních okének, platí jen omezení co se týče rozestupů (2 m, mimo členů jedné rodiny). U prodeje z výdejních okének není stanoven zákaz bezprostřední konzumace a nikde to není stanoveno ani o nápojích. Mimořádné opatření rovněž nikde nestanovuje zákaz konzumace alkoholu, takže si troufám tvrdit, že u výdejních okének se počínaje pondělkem může čepovat pivo do kelímků bez jakéhokoliv omezení. V předchozích mimořádných opatřeních byl přímo zákaz pití alkoholu na veřejně přístupných místech, ale to v novém mimořádném opatření chybí a žádné jiné, kde by se od 12. 4. pití alkoholu na veřejnosti zakazovalo, jsem nenašel.

 

Takže za mne se domnívám, že od 12. 4. 2021 lze podávat ve výdejních okénkách čepované pivo do kelímků či do skla a lze jej, stejně jako jídlo, konzumovat v okolí při zachování dvoumetrových rozestupů.   

 

JUDr. Tomáš Samek"

 

 

Dotazník Potravinářské komory České republiky

Vážení,

 

dovolujeme si Vám přeposlat žádost o vyplnění krátkého dotazníku. Dotazník vytvořila Potravinářská komora České republiky.

 

"Dobrý den, dovoluji si požádat o vyplnění krátkého dotazníku.

 

Dotazník je určen pouze mikropodnikům, tedy firmám do 10 zaměstnanců, kteří mají již také na základě vládního nařízení povinnosti testovat 1x týdne. Vyplňujte tedy prosím jen, když máte 10 a méně zaměstnanců. Dotazník obsahuje 6 otázek, jeho vyplnění Vám zabere maximálně 3 minuty. Prosím odpovězte co nejdříve, nejpozději do úterý 7. 4. 2021 do 12.00 hodin. Cílem dotazovaní je zjistit, zda je u potravinářských mikropodniků záchyt onemocnění covid-19 větší či menší než u ostatních firem. Výsledky budou publikovány a dále využity k prosazovaní zájmů členů PK ČR. Předem mnohokrát děkujeme.

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdijaVY11YmKSJZcEaKVY4beDjCeix_NVt7o6u3F05hVGClcg/viewform?usp=sf_link

 

Moc děkuji a přeji krásný den

 

Mgr. Helena Kavanová

Potravinářská komora České republiky®

Počernická 272/96

108 03  Praha 10 - Malešice

mobil: +420 737 287 024"

 

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů Vám přeji krásný den,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

 

Podpora provádění samoodběrových testů covid-19

Vážení,

 

dovolujeme si Vám přeposlat následující informaci:

 

Vážený zaměstnavateli,
Vážený podnikateli,


zdravotní pojišťovny pro Vás připravily program na podporu provádění samoodběrových testů covid-19, ze kterého můžete čerpat příspěvky na nákup samoodběrových testů pro Vás a Vaše zaměstnance.


Elektronický formulář pro podávání žádostí o příspěvek bude od 1. 4. 2021 k dispozici na webu všech zdravotních pojišťoven www.samotesty‑covid.cz

 

Pro získání přístupu k podání žádosti použijte aktivační kód: 09c8f232‑df60‑485e‑9ebc‑b5cc223d473b


Na výše uvedených stránkách, které jsou průběžně aktualizovány, najdete i další informace a odpovědi na nejčastější dotazy.


Děkujeme


111 ‑ Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky
201 ‑ Vojenská zdravotní pojišťovna České republiky
205 ‑ Česká průmyslová zdravotní pojišťovna
207 ‑ Oborová zdravotní pojišťovna zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví
209 ‑ Zaměstnanecká pojišťovna Škoda
211 ‑ Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra České republiky
213 – RBP, zdravotní pojišťovna

 

 

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

Výběr legislativních aktualit za období únor - březen 2021

Vážení,

 

ZDE si Vám dovolujeme zaslat výběr legislativních aktualit za období únor - březen 2021.

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů Vám přeji krásný den,

 

srdečně zdraví,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

 
Přílohy
pdfBez názvu [pdf, 328 kB]

2. výzva dotačního programu AGRICOVID POTRAVINÁŘSTVÍ

Vážení,

 

Ministerstvo zemědělství na svých stránkách zveřejnilo Zásady, kterými se stanovují podmínky pro poskytování dotací v rámci 2. výzvy dotačního programu AGRICOVID POTRAVINÁŘSTVÍ. Jedná se o rozhodné období 1. 12. 2020 – 28. 2. 2021. Na tiskovou zprávu se můžete podívat ZDE

 

Zásady k 2. výzvě dotačního programu AGRICOVID POTRAVINÁŘSTVÍ naleznete na webových stránkách ZDE

 

Příjem žádostí bude probíhat od 15. března do 30. dubna 2021. 

 

Chtěli bychom Vás požádat o informaci, zda budete žádat a pokud ne, prosíme o sdělení důvodu a Vaše vyjádření, jak by se měla žádost upravit. Například snížit ztrátu z 50 % na 25 %, neodečítat jiné pomoci a tak dále. 

 

Moc děkujeme za Vaši spolupráci.

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

 

Přílohy
pdfBez názvu [pdf, 291 kB]

Formuláře pro cesty mimo okres/do místa výkonu práce

Vážení,

 

dovolujeme si Vám v souvislosti s vydanými opatřeními Vlády ČR přeposlat formuláře pro cesty mimo okres, pro cesty do místa výkonu práce, čestné prohlášení pro opuštění místa trvalého pobytu.

 

Všechny dokumenty jsou k dispozici na webové stránce Ministerstva vnitra ČR:

 

https://www.mvcr.cz/clanek/pohyb-mezi-okresy.aspx

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

Nový nouzový stav - informace

Vážení,

 

dovolujeme si Vám přeposlat základní informace o omezeních souvisejících s novým nouzovým stavem, který Vláda ČR vyhlásila s účinností od 27.2.2021 na 30 dní.

 

 

https://koronavirus.mzcr.cz/vlada-vyhlasila-nouzovy-stav-do-28-brezna-od-pondeli-se-zprisni-pravidla-pro-volny-pohyb-ci-maloobchod-a-opet-uzavrou-skoly/

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

Výběr legislativních aktualit za období leden - únor 2021

Vážení,

 

ZDE si Vám dovolujeme zaslat výběr legislativních aktualit za období leden - únor 2021.

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů Vám přeji krásný den,

 

srdečně zdraví,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

Přílohy
pdfBez názvu [pdf, 300 kB]

Výzva vládě ČR

Vážení,

 

rádi bychom Vás informovali, že se Českomoravský svaz minipivovarů připojuje k oficiální výzvě vládě ČR Podnikatelských odborů - Unie podnikatelských a živnostenských spolků.

 

Podnikatelské odbory vyzývají vládu, aby neprodleně zahájila proces odškodňování živnostníků a malých podnikatelů poškozených opatřeními vlády v období koronakrize, a to především s přihlédnutím k nálezu Ústavního soudu v této věci.

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz