Pozvánka na 12. valnou hromadu Českomoravského svazu minipivovarů

Vážení přátelé,

 

zasíláme Vám pozvánku na 12. valnou hromadu Českomoravského svazu minipivovarů, která se bude konat již tradičně v předvečer „Jarní ceny českých sládků“ v Pivovarském dvoře Zvíkov. 

 

Na této valné hromadě opět zhodnotíme naše hospodaření v minulém roce a projednáme program činnosti a směřování svazu do roku letošního. Její termín je volen tak, aby se případní zájemci mohli druhý den zúčastnit mezinárodní degustační soutěže minipivovarů „Jarní cena českých sládků 2019“. Letos očekáváme přes 650 vzorků v 15 kategoriích, což si vynutilo rozložení degustací do dvou soutěžních dnů.

 

Zašlete nám, prosím, jména degustátorů za Váš pivovar, s tím, že jejich účast na degustaci je poté závazná.

    

Dále projednáme 8. ročník Festivalu minipivovarů na Pražském hradě. Zde se počet zúčastněných ustálil na modelu 66 tuzemských a 3 zahraniční minipivovary (letos německé). Závazně vybereme pivovary, které se zúčastní letošního ročníku. 

 

Dejte nám vědět, zda se Váš pivovar hodlá zúčastnit Festivalu v roce 2019. 

 

Připomínáme, že je zde stále možnost čerpání slev na dodávky zboží a služeb od firem, s nimiž Svaz podepsal dohodu o spolupráci. Je jich již dvacetčtyři a jejich profily najdete na našich webových stránkách v sekci dodavatelé.

 

Opět budeme přijímat nové činné i přispívající členy.

 

Již tradiční součástí 12. Valné hromady je malý seminář, který začíná v 9,30 a bude mít tentokrát sedm přednášek :

 

9,30 – 10,15 Vladimír Machačný, ECOLAB                     

Provozní sanitace v minipivovarech

 

10,15 – 11,00 Matiášek, Chlumský, Esonic

Automatizace řemeslného pivovaru

 

11,00 – 11,45 Dagmar Matoulková,VÚPS,  

Vliv mikroorganismů na senzorický profil piva

 

11,45 – 12,30 Michal Voldřich, Pivovarský dvůr Zvíkov  

Pěnivost piva a stabilita pěny

 

12,30 – 13,15 Jakub Málek, PEYTON Legal advokátní kancelář s.r.o.

Právní povinnosti v minipivovarech - přehled a zásadní novinky v právní úpravě

           

13,15 – 14,00  Ing. Mezerová, ČZPI

Nová legislativa 

 

14,00 – 14,45 Aleš Horký, Generální ředitelství cel

Beseda o problematice spotřebních daní

 

Ubytování objednávejte u Ing. Dagmar Voldřichové na adrese pivovar.zvikov@seznam.cz nebo tel. 606 511 536.

 

Dej Bůh štěstí!

 

Ing. Jan Šuráň

Prezident ČMSMP   

                                       

 

 

 

 

 

 

Pozvánka na technicko-technologický seminář

Vážení,

 

uvolnily se nám 3 místa na technicko-technologický seminář, určený speciálně pro startující minipivovary a jejich sládky.   

 

Místo konání:           Budějovický Budvar n.p., Karolíny Světlé 4, 370 00 České Budějovice

Počet účastníků:      30

Termín konání:        26. 1. 2022     

Lektoři:                    NP Budvar, VÚPS, VŠCHT, komerční firmy

 

Program:

                                  

10:00 – 10:15             Zahájení, novinky oboru                            

                                  Ing. Jan Šuráň, ČMSMP

                       

10:15 – 10:45             Péče o kvasnice v minipivovarech              

                                  Ing. Petr Košín, Budvar n.p.


10:45 – 11:15             Výběr surovin pro craft piva

                                  Ing. Aleš Dvořák, Budvar n.p., Pavel Palouš, Cobolis

 

11:15 – 11:45              Senzorika Craft piva, Ale, Weizen atd.        

                                   Ing. Martin Slabý, VŠCHT Praha

 

11:45 – 13:00              Oběd

 

13:00 – 13:30              Dry hopping, plusy a mínusy

                                   Ing. Jan Šuráň, PIVO Praha

 

13:30 – 14:00              Ekonomika minipivovaru

                                   Ing. Tomáš Maier, ČZÚ Praha

 

14:00 – 14:15             Ukončení

 

14:15 – 15:30             Exkurze do provozu pivovaru

 

Cena:                         Pro členy ČMSMP     200,- Kč

                                  Pro nečleny             500,- Kč

 

Registrace a přihlášky: Tereza Melišová melisova@cmsmp.cz

V. Dlouhý: Aktuální informace ohledně koronavirové krize a jejích dopadů na podnikatele včetně stanovisek a aktivit HK ČR

Vážení,

 

dovolujeme si Vám přeposlat aktuální informace z Hospodářské komory ČR.

 

AG test - doporučeni pro zaměstnavatele

AG test - info pro zaměstnance

AG test - info pro zaměstnavatele

AG test - manuál UZIS

AG test - obecné info

 

Vážení kolegové,

vzhledem k rizikovému vývoji epidemické situace a predikci významného nárůstu pozitivně testovaných osob, a to i v souvislosti se zavedením povinného preventivního testování na pracovišti, si vám dovoluji zaslat materiály z dílny Ministerstva zdravotnictví ČR, jejichž cílem je srozumitelnou formou napomoci s výkladem platných opatření.

V příloze tak můžete nalézt:

  • Doporučení vhodných opatření na pracovišti
  • Informace k preventivnímu testování zaměstnanců a dalších osob
  • Infografika pro zaměstnance – Jak se v práci testuji?
  • Infografika pro zaměstnavatele – Jak testuji své zaměstnance?
  • Manuál pro vkládání výsledků testů do Informačního systému infekčních nemocí ISIN

Další užitečné materiály si můžete stáhnout přímo na webu Ministerstva zdravotnictví ČR: https://koronavirus.mzcr.cz/materialy-ke-stazeni/

V případě nejasností s výkladem platných mimořádných opatření se můžete obrátit na naši bezplatnou poradnu pro podnikatele na tomto odkazu: https://poradnapropodnikatele.komora.cz/. Na vaše dotazy odpovídáme ve spolupráci s advokátními kancelářemi ARROWS, Becker & Poliakoff, HAVEL & PARTNERS, PADĚRA & PARTNEŘI, AK VINDICTA a také technologickým partnerem NEWPS.CZ.

Stanoviska a aktivity na pomoc krizí zasaženým podnikatelům můžete průběžně sledovat na www.komora.cz, www.komoraplus.cz či v pravidelném Newsletteru HK ČR.

Zajímavé informace pro živnostníky i jejich příběhy publikuje také Deník.cz, který je v této oblasti partnerem Hospodářské komory.

Přílohy
pdfBez názvu [pdf, 209 kB]
pdfBez názvu [pdf, 232 kB]
pdfBez názvu [pdf, 226 kB]
pdfBez názvu [pdf, 283 kB]
pdfBez názvu [pdf, 238 kB]

Pravidla testování zaměstnanců od pondělí 17. ledna 2022

Vážení,

 

dovolujeme si Vám z Potravinářské komory ČR přeposlat aktuální informace k testování zaměstnanců od 17. 1. 2022.

 

"Vážení členové,

 

dovoluji si Vám zaslat aktuální znění mimořádného opatření ministerstva zdravotnictví k testování zaměstnanců od pondělí 17. ledna 2022.

 

Shrnující  informace k testování získáte také prostřednictvím MPO zde. Problematika testování zaměstnanců je také průběžně aktualizována na portálu covid.gov.cz (https://covid.gov.cz/situace/testovani/testovani-zamestnancu-zaku-studentu).

 

Neváhejte využít také stále aktivní projekt „Právní pomoc potravinám“, který má za cíl v nelehké době pandemie koronaviru poskytnout českým provozovatelům potravinářských podniků a ostatním producentům potravin, bezplatné právní poradenství o základních právních otázkách souvisejících se současnou situací.

 

Zaměstnavatelé (zjednodušeně) musí:

- zajistit dvakrát týdně antigenní testování zaměstnanců,

- nastavit proces při odmítnutí testování zaměstnancem = ohlásit odmítnutí testování krajské hygienické stanici a zajistit režimová opatření pro takové zaměstnance (nosit respirátor, dodržovat rozestupy, stravovat se odděleně od ostatních a omezit setkávání s ostatními na nezbytnou míru),

- vést evidenci provedených testů v rozsahu data testování a jmen zaměstnanců, kteří k danému datu podstoupili test,

- plnit ohlašovací povinnosti při pozitivním testu, a

- vystavovat potvrzení dle mimořádného opatření.

Více také zde."

 

Ministerstvo zdravotnictví ČR - mimořádné opatření platné od 3. 1. 2022

Vážení,

 

ZDE Vám přeposíláme Mimořádné opatření – omezení maloobchodního prodeje zboží, služeb a poskytování služeb s účinností od 3. 1. 2022.

 

 

Přílohy
pdfBez názvu [pdf, 447 kB]

Výběr legislativních aktualit za období listopad - prosinec 2021

Vážení,

 

ZDE si Vám dovolujeme zaslat výběr legislativních aktualit za období listopad - prosinec 2021.

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů Vám přeji krásný den,

 

srdečně zdraví,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

Přílohy
pdfBez názvu [pdf, 302 kB]

PF 2022 z Českomoravského svazu minipivovarů

Vážení přátelé, pivovarníci a příznivci malých pivovarů,

 

za celý Českomoravský svaz minipivovarů Vám přejeme klidné prožití svátků vánočních a hodně štěstí a úspěchů v roce 2022.

 

Michal Voldřich

Miloš Hrabák

Radovan Koudelka

Tereza Melišová

 

PF 2022 z Českomoravského svazu minipivovarů

Vážení přátelé, pivovarníci a příznivci malých pivovarů,

 

za celý Českomoravský svaz minipivovarů Vám přejeme klidné prožití svátků vánočních a hodně štěstí a úspěchů v roce 2022.

 

Michal Voldřich

Miloš Hrabák

Radovan Koudelka

Tereza Melišová

 

Výběr legislativních aktualit za období říjen - listopad 2021

Vážení,

 

ZDE si Vám dovolujeme zaslat výběr legislativních aktualit za období říjen - listopad 2021.

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů Vám přeji krásný den,

 

srdečně zdraví,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

Přílohy
pdfBez názvu [pdf, 350 kB]

MINISTERSTVO ZDRAVOTNICTVÍ - nouzový stav na dobu 30 dní

Vážení,

 

dovolujeme si Vám přeposlat odkaz na tiskovou zprávu Ministerstva zdravotnictví k vyhlášenému nouzovému stavu na dobu 30 dní: https://www.mzcr.cz/tiskove-centrum-mz/vlada-schvalila-nouzovy-stav-na-dobu-30-dni/

 

Pozvánka na technicko-technologický seminář

Vážení,

 

Českomoravský svaz minipivovarů, z.s. ve spolupráci s národním pivovarem Budějovický Budvar n.p. zahajuje „Poctivou pivní školu pro sládky“, sérii jednodenních technicko-technologických seminářů určených speciálně pro startující minipivovary a jejich sládky a pro velký zájem o listopadový termín přidává další termín v lednu.  

 

Místo konání:           Budějovický Budvar n.p., Karolíny Světlé 4, 370 00 České Budějovice

Počet účastníků:      30

Termín konání:        26. 1. 2022     

Lektoři:                    NP Budvar, VÚPS, VŠCHT, komerční firmy

 

Program:

                                  

10:00 – 10:15             Zahájení, novinky oboru                            

                                  Ing. Jan Šuráň, ČMSMP

                       

10:15 – 10:45             Péče o kvasnice v minipivovarech              

                                  Ing. Petr Košín, Budvar n.p.


10:45 – 11:15             Výběr surovin pro craft piva

                                  Ing. Aleš Dvořák, Budvar n.p., Pavel Palouš, Cobolis

 

11:15 – 11:45              Senzorika Craft piva, Ale, Weizen atd.        

                                   Ing. Martin Slabý, VŠCHT Praha

 

11:45 – 13:00              Oběd

 

13:00 – 13:30              Dry hopping, plusy a mínusy

                                   Ing. Jan Šuráň, PIVO Praha

 

13:30 – 14:00              Ekonomika minipivovaru

                                   Ing. Tomáš Maier, ČZÚ Praha

 

14:00 – 14:15             Ukončení

 

14:15 – 15:30             Exkurze do provozu pivovaru

 

Cena:                         Pro členy ČMSMP     200,- Kč

                                  Pro nečleny             500,- Kč

 

Registrace a přihlášky: Tereza Melišová melisova@cmsmp.cz