Pivovar Kosíř

Lhota pod Kosířem 10

Drahanovice

783 44

 

David Kapsia

 

kasid@post.cz

www.pivovarkosir.cz 

 logo

Minipivovar Kosíř leží u nejvyššího hanáckého vrcholu Kosíř (442 m n. m.) a je přibližně vzdálen 17 km od Olomouce.
 

Nabízí tradičně vařené české ležáky, které jsou nefiltrované a nepasterizované s  jemným zákalem vytvořeným pivovarskými kvasnicemi.
Naší základní produkcí je světlý 12º ležák Gabriell a polotmavé 11º pivo Haltýř. V průběhu roku je na čepu možnost ochutnat vícestupňové speciály jako např. Vánoční speciál.

 

JAK VYRÁBÍME NAŠE PIVA?

 

Čtyřmi základními surovinami pro výrobu piva v Minipivovaru Kosíř jsou slady z hanáckého ječmene, kosířská voda, český granulovaný chmel a pivovarské kvasnice.

Pivo z minipivovaru Kosíř je nefiltrované, nepasterované vyráběné klasickou technologií. Kvašení probíhá na otevřených spilkách pomocí spodních kvasnic přibližně týden. Následné ležení piva probíhá v ležáckém sklepě při teplotě 2°C a to u 11º piva nejméně 27 dní, 12° minimálně 38 dní a u 13°piva 65 dní a více.