Českomoravský svaz minipivovarů

Aktuality

VÝSTAVA PIVO BIER ALE EXPO 2017

Čtvrtek 23. 2. – 25. 2. 2017, 13.00 - 18.00 hod.   Kongresové centrum Hotelu Olšanka, Praha 3   (Suroviny pro vaření piva, ...

POZVÁNKA NA SENZORICKÝ SEMINÁŘ VŠCHT

Ústav analýzy potravin a výživy  ve spolupráci s Ústavem biotechnologie  si Vás dovolují pozvat na jednodenní seminář ...

OBALOVÝ KONGRES OBALKO

Dobrý den, dovolte mi vás pozvat  na obalový kongres OBALKO, který pořádáme. V letošním roce máme připravenu sekci pro malé a střední ...


Pivovarský dům Ostrava

Přívozská 367/34

702 00 Ostrava

Jiří Štverka 

 

jwww.pivovarsky-dum.eu
pivovar@pivovarsky-dum.eu

 logo

 

Od roku 2007, kdy pivovar vznikl, prošel obrovskými změnami. Nejen technologickými, ale i výrobními. Z původních třech druhů piv, Qásek 11°tmavý ležák, Qásek 12°světlý ležák a Qásek 13°polotmavý speciál, jsme se během let vyšvihli na úctyhodných 21 druhů ( viz nabídka piv vlevo). K tomu nám pomohlo nejen studium varních procesů, praxe a 
samozřejmě i konzultace s kolegy z branže, ale i instalace nové technologie

V roce 2013 jsme zvětšili kapacitu ležáckého sklepa z původních 7000 litrů na 12000 litrů, kapacitu spilky z původních 2000 litrů na 5000 litrů a kapacitu varny z původních 200 litrů na 500. Tím se nám, a je to především díky duplikátorovému chlazení spílečných kádí, rozšířila možnost vařit taky svrchně kvašená piva. To rozšířilo naše portfolio na už zmíněných 21 druhů piv, mezi nimiž najdete spodně kvašená piva českého, vídeňského, mnichovského typu, i svrchně kvašená piva anglického, amerického i německého střihu. Z toho vyplývá, že v současnosti už nevaříme pouze tradiční dekokční metodou, kterou používáme především na ležáky českého typu, ale poměrně hojně je už zastoupena i metoda infuzní, používána například na pšeničná piva nebo „ejly“.



Mapa

GPS souřadnice: 49°50′24.065″N, 18°17′19.014″E