Českomoravský svaz minipivovarů

Aktuality

TISKOVÁ ZPRÁVA K FMPH 2017

AMERICKÝ VELVYSLANEC NA PRAŽSKÉM HRADĚ   Praha, 17. června 2017: Šestého ročníku Festivalu minipivovarů na Pražském hradě se zúčastnil ...

PŘEDPRODEJ VSTUPENEK NA PRAŽSKÝ HRAD 16.-17.6.2017

Vážení pivovarníci a fanoušci zlatavého moku!   Na níže uvedeném odkaze si již nyní můžete zakoupit vstupenky na letošní ročník festivalu ...

Leták - plánek Organizační pokyny pro účast na FMPH 16.-17.6. 2017

Vážení pivovarníci,       zde je info k organizačním záležitostem pro účastníky Festivalu minipivovarů na Pražském hradě 16. a ...


Slezský pivovar Havířov

Selská 1329/43
736 01 Havířov 


Martin Balon

www.slezskypivovar.cz
www.ubalona.cz

logo 

 

SLEZSKÝ PIVOVAR vznikl ve stoletých sklepních prostorách hostince U Balona v roce 2014. Tyto sklepy jsou ideálním místem pro kvašení a zrání našich piv, které vaříme výhradně z čistých přírodních surovin bez chmelových extraktů nebo stabilizátorů. Piva zásadně nefiltrujeme ani nepasterizujeme, proto si zachovávají svou typickou vůni i chuť chmele a sladu a zůstávají plné dravých a pro organismus potřebných látek a vitamínů. Prosklenou částí hostince uvidíte dvounádobovou nerezovou varnu o objemu 1000 litrů. Proces kvašení probíhá v otevřených spilkách (kvasných kádích) za stálé teploty. Zrání našeho pivního moku se odehrává v ležáckých tancích za konstantní teploty 1,5° Celsia po dobu 5 až 6 týdnů. Klima sklepů umožňuje nepoužívat urychlovací procesy.

 

Názvy našich piv jsme volili, dle našeho regionu "razoviteho". Prémiovou řadou je: ŠTAJGR 12° světlý ležák a BULAČ 10° světlé výčepní pivo. Pivní speciály často obměňujeme, takže pokaždé, když k nám zavítáte si můžete vychutnat jiný druh pivního moku.



Mapa

GPS souřadnice: 49°46′17.829″N, 18°26′3.957″E