Českomoravský svaz minipivovarů

Aktuality

SENZORICKÉ HODNOCENÍ PIVA

Vážení pivovarníci,   příjměte pozvání na další senzorický seminář, který se koná 21. ledna 2018 v Praze. Více informací v přiložené ...

SLUNCE VE SKLE 2017

Festival minipivovarů "Slunce ve skle"   10. jubilejní ročník festivalu je letos pořádán jako dvoudenní. V pátek 15.září od 17.00  ...

TISKOVÁ ZPRÁVA K FMPH 2017

AMERICKÝ VELVYSLANEC NA PRAŽSKÉM HRADĚ   Praha, 17. června 2017: Šestého ročníku Festivalu minipivovarů na Pražském hradě se zúčastnil ...


Slezský pivovar Havířov

Selská 1329/43
736 01 Havířov 


Martin Balon

www.slezskypivovar.cz
www.ubalona.cz

logo 

 

SLEZSKÝ PIVOVAR vznikl ve stoletých sklepních prostorách hostince U Balona v roce 2014. Tyto sklepy jsou ideálním místem pro kvašení a zrání našich piv, které vaříme výhradně z čistých přírodních surovin bez chmelových extraktů nebo stabilizátorů. Piva zásadně nefiltrujeme ani nepasterizujeme, proto si zachovávají svou typickou vůni i chuť chmele a sladu a zůstávají plné dravých a pro organismus potřebných látek a vitamínů. Prosklenou částí hostince uvidíte dvounádobovou nerezovou varnu o objemu 1000 litrů. Proces kvašení probíhá v otevřených spilkách (kvasných kádích) za stálé teploty. Zrání našeho pivního moku se odehrává v ležáckých tancích za konstantní teploty 1,5° Celsia po dobu 5 až 6 týdnů. Klima sklepů umožňuje nepoužívat urychlovací procesy.

 

Názvy našich piv jsme volili, dle našeho regionu "razoviteho". Prémiovou řadou je: ŠTAJGR 12° světlý ležák a BULAČ 10° světlé výčepní pivo. Pivní speciály často obměňujeme, takže pokaždé, když k nám zavítáte si můžete vychutnat jiný druh pivního moku.



Mapa

GPS souřadnice: 49°46′17.829″N, 18°26′3.957″E