Českomoravský svaz minipivovarů

Aktuality

VÝSTAVA PIVO BIER ALE EXPO 2017

Čtvrtek 23. 2. – 25. 2. 2017, 13.00 - 18.00 hod.   Kongresové centrum Hotelu Olšanka, Praha 3   (Suroviny pro vaření piva, ...

POZVÁNKA NA SENZORICKÝ SEMINÁŘ VŠCHT

Ústav analýzy potravin a výživy  ve spolupráci s Ústavem biotechnologie  si Vás dovolují pozvat na jednodenní seminář ...

OBALOVÝ KONGRES OBALKO

Dobrý den, dovolte mi vás pozvat  na obalový kongres OBALKO, který pořádáme. V letošním roce máme připravenu sekci pro malé a střední ...


Slezský pivovar Havířov

Selská 1329/43
736 01 Havířov 


Martin Balon

www.slezskypivovar.cz
www.ubalona.cz

logo 

 

SLEZSKÝ PIVOVAR vznikl ve stoletých sklepních prostorách hostince U Balona v roce 2014. Tyto sklepy jsou ideálním místem pro kvašení a zrání našich piv, které vaříme výhradně z čistých přírodních surovin bez chmelových extraktů nebo stabilizátorů. Piva zásadně nefiltrujeme ani nepasterizujeme, proto si zachovávají svou typickou vůni i chuť chmele a sladu a zůstávají plné dravých a pro organismus potřebných látek a vitamínů. Prosklenou částí hostince uvidíte dvounádobovou nerezovou varnu o objemu 1000 litrů. Proces kvašení probíhá v otevřených spilkách (kvasných kádích) za stálé teploty. Zrání našeho pivního moku se odehrává v ležáckých tancích za konstantní teploty 1,5° Celsia po dobu 5 až 6 týdnů. Klima sklepů umožňuje nepoužívat urychlovací procesy.

 

Názvy našich piv jsme volili, dle našeho regionu "razoviteho". Prémiovou řadou je: ŠTAJGR 12° světlý ležák a BULAČ 10° světlé výčepní pivo. Pivní speciály často obměňujeme, takže pokaždé, když k nám zavítáte si můžete vychutnat jiný druh pivního moku.



Mapa

GPS souřadnice: 49°46′17.829″N, 18°26′3.957″E