Pivovar Lobeč

Lobeč 34

277 36 Lobeč

 

Tomáš Fencl

 

fencl@lobec.cz

 logo

Lobečské pivo vyrábíme v Čechách klasickým, staletími prověřeným postupem s velkou mírou ruční práce.

Všechny suroviny při vaření piva jsou pokud možno surové a neupravené, tak jak nám je pán Bůh stvořil.
Při této příležitosti rádi citujeme větu Benjamina Franklina, kterou však údajně nikdy neřekl:
"Beer is proof that god loves us and wants us to be happy - Pivo je potvrzením toho, že nás bůh miluje a chce abychom byli štastni.“

Pro vaření lobečského piva používáme kokořínskou vodu, pramenící v oblasti Stříbrníku u Vojtěchova v jádru chráněné krajinné oblasti. Naše voda je svým minerálním složením velmi vhodná k vaření světlých piv čekého typu.

Slad pochází ze sklizně místních polí z Lobče a sousední vesničky Vrátno. Je sladován v blízké mšenské sladovně s tradicí od 19. století. Vedle své světlé barvy a kvality vyniká vysokým obsahem extraktivních látek, které dodávají našim pivům vysokou plnost bez použití tmavších sladů, jak bývá jinde zvykem.

Kvasničná kultura, která tvoří srdce každého piva, je čistý kmen získávaný z výzkumného ústavu pivovarnického a sladařského v Praze. Nebo případně čistá kutura z laboratoře Fermentis.

Chmely, tak jak by tomu mělo být u piv českého typu, pocházejí z české produkce. Velká část pak přímo ze žatecké oblasti, vyhlášené produkcí těch nejkvalitnějších chmelů ve světovém měřítku.

Světlá piva plzeňského typu vyrábíme jednosladová.
Máme rádi tato piva bez sladů karamelových, mnichovských, vídeňských…
Naproti tomu do piv světových druhů se nezdráháme přidávat jak zahraniční slady, tak i chmely a kvasničné kmeny. Neboť do těchto piv patří.