SEMINÁŘ „OD ZRNKA AŽ PO PŮLLITR – BUDOUCNOST ČESKÉHO PIVA“

Typ akce: Seminář
Datum: 22.06.2022, 9:00 - 13:00
Místo konání: Poslanecká sněmovna – místnost č. 108 A – Státní akta (Sněmovní 4, 118 26 Praha 1)


SEMINÁŘ „OD ZRNKA AŽ PO PŮLLITR – BUDOUCNOST ČESKÉHO PIVA“

  • Organizátoři: Český svaz pivovarů a sladoven, Zemědělský výbor a Výbor pro životní prostředí Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR
  • Datum: středa 22. června 2022 od 9 do 13 hod.
  • Místo: Poslanecká sněmovna – místnost č. 108 A – Státní akta (Sněmovní 4, 118 26 Praha 1)
    • Při vstupu do budovy Poslanecké sněmovny je zapotřebí předložit na recepci platný občanský průkaz či cestovní pas.
  • Vystupující:
    • Zdeněk Nekula, ministr zemědělství
    • Tomáš Tesař, náměstek ministryně životního prostředí
    • Michal Kučera, předseda Zemědělského výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR
    • Jan Bureš, místopředseda Výboru pro životní prostředí Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR
    • Martina Ferencová, výkonná ředitelka Českého svazu pivovarů a sladoven
    • Zdeněk Rosa, předseda představenstva Chmelařství, družstvo Žatec
    • Ivan Tučník, manažer pro udržitelný rozvoj Plzeňského Prazdroje
    • Tomáš Brányik, ředitel Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského
    • Vratislav Psota, vedoucí Analytické zkušební laboratoře Brno
    • Michal Voldřich, prezident Českomoravského svazu minipivovarů a spolumajitel Pivovarského dvora Zvíkov
    • Karel Honegr, transformační ředitel HEINEKEN Česká republika
    • Daniel Dřevikovský, generální ředitel Pivovaru Samson a člen předsednictva Českého svazu pivovarů a sladoven

Registraci prosím proveďte na e-mailu info@cspas.cz do 20. června 2022. Pokud jste tak již učinili, děkujeme – Vaši registraci evidujeme.

 

Pivovarnictví a sladovnictví jsou součástí české tradice a svým působením pozitivně ovlivňují návazné sektory od zemědělství, přes výrobu produktů a technologií pro pivovary až po pohostinství. Pivovary a sladovny jsou motorem nejen inovací a technického pokroku, ale i šetrného přístupu ke krajině, se kterou je výroba piva neoddělitelně spjata. Péče o krajinu a o přírodní zdroje je tak prvořadou prioritou. Pivovarnický průmysl je lídrem v oblasti oběhového hospodářství a má ambici spoluvytvářet udržitelnou politiku i praxi v České republice.

 

Hlavní blok příspěvků bude věnován trendům, příkladům dobré praxe a inovativním projektům v oblastech jakými jsou zachování tradiční výroby českého piva, pěstování pivních komodit v kontextu změn klimatu, cirkularita obalů, snižování spotřeby vody i energie potřebné pro výrobu piva a další. V průběhu semináře bude zajištěno drobné občerstvení a možnost ochutnávky vzorků sladu, chmele a nealkoholických piv.