Bezpečná restaurace - POS materiály pro tisk a distribuci do podniků

Vážení,

 

dovolujeme si Vám přeposlat následující:

 

Milé kolegyně a kolegové,

 

děkujeme, že jste se rozhodli podpořit projekt Bezpečná restaurace. Jak jistě víte, Český svaz pivovarů a sladoven společně s Asociací malých a středních podniků a živnostníků ČR a její platformou Moje restaurace,  jednají v posledních měsících intenzivně s vládou a klíčovými ministry a jsou hlavní hybnou silou při prosazování zájmů gastronomie v současné nelehké situaci. Na začátku října jsme představili Národní program pro gastronomii a postupně začínáme prosazovat s relevantními ministerstvy jeho jednotlivé priority, jako je snížení DPH na take away služby, celonárodní marketingová kampaň na podporu návštěvnosti restaurací nebo dlouhodobé programy rozvoje gastronomie. Jednali jsme o férovějším nastavení kompenzací pro restaurace, stejně tak i o podmínkách pro znovuotevírání gastronomických provozů. Vedle toho samozřejmě i nadále zastupujeme zájmy samotných pivovarů - podařilo se nám prosadit trvalou novelizaci vratky spotřební daně u likvidovaného piva a stále jednáme o možných kompenzacích pro náš sektor. 

 

Koncept Bezpečná restaurace, který navazuje na podobné programy z jarních měsíců, je velmi důležitou součástí těchto iniciativ. V rámci jednání s vládou ohledně programů na podporu gastronomie nás o ní požádal přímo premiér a tuto myšlenku podporují i klíčoví ministři. Je pro nás vstupenkou do dalších jednání a ukázkou naší iniciativy a ochoty přispět k řešení složité situace hospod a restaurací. Aktuálně je pravděpodobné, že se gastronomie v horizontu jednoho maximálně dvou týdnu znovu otevře, byť stále v omezeném režimu. Proto i my vstupujeme do další fáze projektu Bezpečná restaurace, ve které potřebujeme Vaši podporu a úzkou spolupráci. 

 

ZDE Vám zasíláme POS materiály v těchto formátech:

  • Leták A4 s ikonami bez textů - určený na vstupní dveře
  • Leták A4 s ikonami a texty - určený do vnitřních prostor restaurace, například na dveře od WC
  • Oboustraný leták A6 určený na stoly
  • Stojánek formátu A6 určený na stoly

Poslední dva formáty jsou alternativní, tj můžete využít pouze jeden z nich, dle vlastního uvážení. Připravujeme ještě variantu letáku A4, do které si můžete jako partneři vložit vlastní logo. 

 

Co potřebujeme od vás? 

  1. Vytisknout a distribuovat materiály prostřednictvím vašich obvyklých kanálů do gastronomických podniků
  2. Rozeslat materiály také elektronicky - zejména pokud nepůjde tištěná verze do všech podniků
  3. Poslat nám přibližné počty podniků, kterým budete materiály distribuovat

 

Je důležité, aby se nám společně podařilo dostat materiály do co nejvíce hospod a restaurací, a to pokud možno v tištěné podobě. V současnosti už připravujeme poslední fázi kampaně, která odstartuje po otevření podniků a zapojíme do ní známé kuchaře a restauratéry. Ti budou prostřednictvím videí běžících na sociálních sítí podporovat dodržování pravidel Bezpečné restaurace. Dokončujeme obsahový a vizuální refresh webu bezpecnarestaurace.cz, kde budou mj. uvedeni také všichni partneři, včetně aktivně zapojených pivovarů. Pokračuje také PR komunikace a jednání s vládou a jednotlivými ministerstvy ohledně prosazování dalších bodů Národního programu pro gastronomii.

 

Pokud budete mít jakékoliv doplňující dotazy k Bezpečné restauraci, obraťte se na Evu Kubů z naší agentury na csps@fleishman.com | 737 131 550

 

Děkuji za Vaši podporu tohoto důležitého projektu. 

 

Ing. Martina Ferencová

výkonná ředitelka

 

Český svaz pivovarů a sladoven

Lípová 15, 120 44  Praha 2

www.ceske-pivo.cz

 

Výběr legislativních aktualit za období říjen - listopad 2021

Vážení,

 

ZDE si Vám dovolujeme zaslat výběr legislativních aktualit za období říjen - listopad 2021.

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů Vám přeji krásný den,

 

srdečně zdraví,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

Přílohy
pdfBez názvu [pdf, 350 kB]

MINISTERSTVO ZDRAVOTNICTVÍ - nouzový stav na dobu 30 dní

Vážení,

 

dovolujeme si Vám přeposlat odkaz na tiskovou zprávu Ministerstva zdravotnictví k vyhlášenému nouzovému stavu na dobu 30 dní: https://www.mzcr.cz/tiskove-centrum-mz/vlada-schvalila-nouzovy-stav-na-dobu-30-dni/

 

Pozvánka na technicko-technologický seminář

Vážení,

 

Českomoravský svaz minipivovarů, z.s. ve spolupráci s národním pivovarem Budějovický Budvar n.p. zahajuje „Poctivou pivní školu pro sládky“, sérii jednodenních technicko-technologických seminářů určených speciálně pro startující minipivovary a jejich sládky a pro velký zájem o listopadový termín přidává další termín v lednu.  

 

Místo konání:           Budějovický Budvar n.p., Karolíny Světlé 4, 370 00 České Budějovice

Počet účastníků:      30

Termín konání:        26. 1. 2022     

Lektoři:                    NP Budvar, VÚPS, VŠCHT, komerční firmy

 

Program:

                                  

10:00 – 10:15             Zahájení, novinky oboru                            

                                  Ing. Jan Šuráň, ČMSMP

                       

10:15 – 10:45             Péče o kvasnice v minipivovarech              

                                  Ing. Petr Košín, Budvar n.p.


10:45 – 11:15             Výběr surovin pro craft piva

                                  Ing. Aleš Dvořák, Budvar n.p., Pavel Palouš, Cobolis

 

11:15 – 11:45              Senzorika Craft piva, Ale, Weizen atd.        

                                   Ing. Martin Slabý, VŠCHT Praha

 

11:45 – 13:00              Oběd

 

13:00 – 13:30              Dry hopping, plusy a mínusy

                                   Ing. Jan Šuráň, PIVO Praha

 

13:30 – 14:00              Ekonomika minipivovaru

                                   Ing. Tomáš Maier, ČZÚ Praha

 

14:00 – 14:15             Ukončení

 

14:15 – 15:30             Exkurze do provozu pivovaru

 

Cena:                         Pro členy ČMSMP     200,- Kč

                                  Pro nečleny             500,- Kč

 

Registrace a přihlášky: Tereza Melišová melisova@cmsmp.cz

                       

MINISTERSTVO ZDRAVOTNICTVÍ - NOVÉ MIMOŘÁDNÉ OPATŘENÍ S ÚČINNOSTÍ OD 22. 11. 2021

Vážení,

 

ZDE Vám přeposíláme nové mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví s účinností od 22. 11. 2021.

 

TISKOVOU ZPRÁVU K VYDANÉMU OPATŘENÍ NALEZNETE ZDE: https://www.mzcr.cz/tiskove-centrum-mz/volnocasove-aktivity-pouze-s-o-n-vlada-schvalila-nova-opatreni/

 

 

Přílohy
pdfBez názvu [pdf, 435 kB]

Kalendář akcí na webu minipivo.cz

Vážení,

 

pokud plánujete pořádání nějaké akce, zašlete k ní prosím informace na melisova@cmsmp.cz. Velmi rádi Vaši akci vložíme na web www.minipivo.cz do sekce kalendář akcí.

 

Zašlete prosím následující informace: název akce, místo konání (s adresou), stručný popis akce - případně s odkazem na váš web, FB apod. a dále prosíme o fotografii/letáček.

 

Velmi děkujeme za spolupráci.

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

Ministerstvo zdravotnictví ČR - Mimořádné opatření – omezení maloobchodního prodeje, zboží a poskytování služeb s účinností od 22. 11. 2021

Vážení,

 

ZDE si Vám dovolujeme zaslat Mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví ČR – Omezení maloobchodního prodeje, zboží a poskytování služeb s účinností od 22. 11. 2021.

 

 

Přílohy
pdfBez názvu [pdf, 402 kB]

Nová publikace Pivovarství – teorie a praxe výroby piva

Vážení,

 

dovolujeme si Vám zaslat informace o nové publikaci Pivovarství – teorie a praxe výroby piva, jejíž vydání Českomoravský svaz minipivovarů podpořil. 

 

Jde o druhé vydání této knihy a “jedná se o unikátní původní dílo kolektivu českých autorů, které má pro budoucnost českého pivovarství klíčový význam”.

 

Kniha obsahuje mimo jiné detailní chemický, fyzikálně chemický, inženýrský a mikrobiologický vhled do základů problematiky. Zcela zřejmý je přínos knihy pro vzdělávání současných i budoucích pivovarských odborníků i nadšenců.

 

Domluvili jsme pro Vás 25% slevu, objednávat můžete na adrese: peskova@brainteam.cz 

 

Více informací v obrázku.

 

 

Mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví s nabytím účinnosti od 22. 11. 2021

Vážení,

 

ZDE si Vám dovolujeme přeposlat od Hospodářské komory znění Mimořádného opatření, kterým se Ministerstvo zdravotnictví ČR chystá zavést nová protiepidemická opatření s účinností od 22. 11. 2021.

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

Přílohy
pdfBez názvu [pdf, 421 kB]

POZVÁNKA NA VIII. ROČNÍK SEMINÁŘE SPOJENÉHO S WORKSHOPEM

Vážení,

 

dovolujeme si Vám přeposlat následující pozvánku:

 

"Vážení obchodní partneři, přátelé,

 

dovolte, abychom Vás a Vaše kolegy pozvali na “VIII. ročník semináře spojeného s workshopem”, který se uskuteční ve čtvrtek 11. listopadu 2021 od 11:00 hodin v Pivovaru Červený Vlk, s.r.o. na Božím Daru. Podrobnosti naleznete ZDE v pozvánce.

 

V případě zájmu účastnit se této akce, prosím vyplňte jednoduchý registrační formulář na tomto uvedeném odkazu: https://arixhop.cz/workshop

 

Na program se můžete podívat ZDE, na možnosti ubytování pak ZDE

 

V případě, že nastane situace, že budete muset svoji účast zrušit odepište na e-mail: alzbeta.cerna@arixhop.cz (popř. na mob. č. 725 002 520), a to nejpozději do 8. 11. 2021.

 

Pokud potřebujete doplnit informace k této akci, neváhejte nás kontaktovat. 

 

Pevně věříme, že se opět setkáme v hojném počtu. Na Vaši účast se těší společnost ARIX a.s. a Chmelařský institut s.r.o.

 

S pozdravem a přáním hezkého dne

 

Alžběta Černá

ARIX a.s.

 

Tel.: +420 415 212 920

Mobil: +420 725 002 520

E-mail: alzbeta.cerna@arixhop.cz

Http: www.arixhop.cz"

Přílohy
pdfBez názvu [pdf, 569 kB]
pdfBez názvu [pdf, 805 kB]
pdfBez názvu [pdf, 784 kB]

Ministerstvo zdravotnictví - mimořádné opatření s účinností od 1. 11. 2021

Vážení,

 

ZDE vám přeposíláme změnu mimořádného opatření – omezení maloobchodního prodeje, zboží a služeb a poskytování služeb s účinností od 1. 11. 2021.

 

Zároveň ZDE naleznete pro úplnost mimořádné opatření ze dne 27. 9. 2021, ke kterému se změny vztahují.

 

V souvislosti s novým opatřením Ministerstva zdravotnictví ČR vám ZDE přeposíláme také odpovědi na konkrétní dotazy a pravidla pro různé gastronomické koncepty.

 

 

Přílohy
pdfBez názvu [pdf, 171 kB]
pdfBez názvu [pdf, 384 kB]
pdfBez názvu [pdf, 651 kB]