Zpráva o činnosti předsednictva ČMSMP

Vážení přátelé,

 

dovolte mi, abych Vás informoval o činnosti předsednictva ČMSMP od 5. Valné hromady do současné doby.

 

Jarní cena sládků 2013, která se uskutečnila již den po Valné hromadě, opět skončila úspěchem a tato soutěž si získává stále větší renomé. Zúčastnilo se jí přes 40 minipivovarů s více než 240 vzorky piva. Pomalu ale jistě se stává druhou největší soutěží piv (po Táborském Palcátu) v ČR. Ze získaných kontaktů jsme vytvořili základ degustačního sboru a pro další ročník připravujeme další změny v hodnocení. S těmito změnami budete seznámeni při rozesílání pozvánek na Jarní cenu sládku 2014. Uskuteční se 22. 3. 2014 a den před ní proběhne již tradiční krátký technologický seminář a 6. Valná hromada Českomoravského svazu minipivovarů.

 

Festival minipivovarů na Pražském hradě letos potvrdil skvělé renomé nejlepšího degustačního festivalu piva v ČR. Navštívilo jej přes 2 500 návštěvníků, z nichž mnozí přijeli ze zahraničí speciálně na náš Festival. Ekonomicky jsme skončili s mírným finančním ziskem. Dohoda se Správou Pražského Hradu o pokračování je již hotova a pro příští rok máme stejné podmínky, na termín 13. – 14. 6. 2014. Vzhledem k tomu, že nám již nějaké finanční prostředky zbývají, bude příští rok v průběhu Festivalu organizováno setkání, sládků, majitelů a novinářů v pivovaru U Medvídků. Děkujeme všem zúčastněným sládkům i majitelům za účast a věříme, že se na příštím ročníku opět uvidíme.

 

Základní parametry akce:

 

- termín je 13. – 14. června 2014

 

- 13. června – pátek, od 14,00 do 20,00

 

- 13. června – pátek od 21,00 do 23,00 Reprezentační večer minipivovarů, setkání sládků, majitelů a novinářů, sál kabaretu U Medvídků 

 

- 14. června – sobota, od 10,00 do 20,00 

 

- nekomerční ochutnávková akce, pivo se nebude prodávat, ale bude se dávat ochutnávka 75 ml zdarma – zdůrazňujeme 75 ml! Není naším cílem návštěvníky opít a druhý den nemít pivo, ale zajistit dostatek piva i pro druhý den aby byla spokojenost návštěvníků co nejvyšší. 

 

- návštěvníci si zakoupí Návštěvnický set (degustační skleničku, katalog a degustační listy) a poté budou moci ochutnat libovolné pivo

 

- mnoho dalších detailů bude doladěno v průběhu jednání se Správou pražského hradu a celý projekt bude předložen 6. Valné hromadě k projednání.

 


Ve dnech 13. – 15. 8. 2013 navštívilo Prezidium ČMSMP Great Britain Beer Festival v Londýně, kde jsme jednali s největší světovou spotřebitelskou organizací CAMRA o možné spolupráci a podpoře našeho Svazu. Pozvali jsme zástupce CAMRA na náš Festival a probrali otázky rozvoje minipivovarů a „Craft beer“ u nás i ve světě.

 

Ve spolupráci s Českým svazem pivovarů a sladoven jsme v roce 2013 opět absolvovali celou řadu jednání daňové komise ČSPaS o spotřebních daních na metodickém odboru Ministerstva financí a Ředitelství cel. Rýsují se možnosti úlev při zajištění spotřební daně, zjednodušení procesu a evidence při likvidaci znehodnocených výrobků.

 

Příští Valná hromada ČMSMP bude Valnou hromadou volební, protože dvěma členům Prezidia končí tříleté volební období. Jsou to Prezident Svazu Ing. Jan Šuráň a I. viceprezident Svazu p. Jan Kočka. Zároven končí volební období i pro revizora účtů Ing. Hojdara z Vimperka. Bude tedy třeba navrhnout a zvolit nové členy prezidia, kteří ze svého středu potom vyberou Prezidenta ČMSMP. Žádám Vás tedy o návrhy na doplnění prezidia. Určitě je mezi námi dost osobností schopných a vhodných pracovat ve vedení ČSMP.

 

6. Valná hromada ČMSMP se bude konat 21.3.2014, v pivovaru Zvíkov a její součástí bude opět krátký seminář. O programu 6. VH budete včas informováni.

 

Přejeme Vám mnoho úspěchů v nastávající sezóně

 

Jan Šuráň

Jan Kočka

Radovan Koudelka 

Pozvánka na technicko-technologický seminář

Vážení,

 

uvolnily se nám 3 místa na technicko-technologický seminář, určený speciálně pro startující minipivovary a jejich sládky.   

 

Místo konání:           Budějovický Budvar n.p., Karolíny Světlé 4, 370 00 České Budějovice

Počet účastníků:      30

Termín konání:        26. 1. 2022     

Lektoři:                    NP Budvar, VÚPS, VŠCHT, komerční firmy

 

Program:

                                  

10:00 – 10:15             Zahájení, novinky oboru                            

                                  Ing. Jan Šuráň, ČMSMP

                       

10:15 – 10:45             Péče o kvasnice v minipivovarech              

                                  Ing. Petr Košín, Budvar n.p.


10:45 – 11:15             Výběr surovin pro craft piva

                                  Ing. Aleš Dvořák, Budvar n.p., Pavel Palouš, Cobolis

 

11:15 – 11:45              Senzorika Craft piva, Ale, Weizen atd.        

                                   Ing. Martin Slabý, VŠCHT Praha

 

11:45 – 13:00              Oběd

 

13:00 – 13:30              Dry hopping, plusy a mínusy

                                   Ing. Jan Šuráň, PIVO Praha

 

13:30 – 14:00              Ekonomika minipivovaru

                                   Ing. Tomáš Maier, ČZÚ Praha

 

14:00 – 14:15             Ukončení

 

14:15 – 15:30             Exkurze do provozu pivovaru

 

Cena:                         Pro členy ČMSMP     200,- Kč

                                  Pro nečleny             500,- Kč

 

Registrace a přihlášky: Tereza Melišová melisova@cmsmp.cz

V. Dlouhý: Aktuální informace ohledně koronavirové krize a jejích dopadů na podnikatele včetně stanovisek a aktivit HK ČR

Vážení,

 

dovolujeme si Vám přeposlat aktuální informace z Hospodářské komory ČR.

 

AG test - doporučeni pro zaměstnavatele

AG test - info pro zaměstnance

AG test - info pro zaměstnavatele

AG test - manuál UZIS

AG test - obecné info

 

Vážení kolegové,

vzhledem k rizikovému vývoji epidemické situace a predikci významného nárůstu pozitivně testovaných osob, a to i v souvislosti se zavedením povinného preventivního testování na pracovišti, si vám dovoluji zaslat materiály z dílny Ministerstva zdravotnictví ČR, jejichž cílem je srozumitelnou formou napomoci s výkladem platných opatření.

V příloze tak můžete nalézt:

  • Doporučení vhodných opatření na pracovišti
  • Informace k preventivnímu testování zaměstnanců a dalších osob
  • Infografika pro zaměstnance – Jak se v práci testuji?
  • Infografika pro zaměstnavatele – Jak testuji své zaměstnance?
  • Manuál pro vkládání výsledků testů do Informačního systému infekčních nemocí ISIN

Další užitečné materiály si můžete stáhnout přímo na webu Ministerstva zdravotnictví ČR: https://koronavirus.mzcr.cz/materialy-ke-stazeni/

V případě nejasností s výkladem platných mimořádných opatření se můžete obrátit na naši bezplatnou poradnu pro podnikatele na tomto odkazu: https://poradnapropodnikatele.komora.cz/. Na vaše dotazy odpovídáme ve spolupráci s advokátními kancelářemi ARROWS, Becker & Poliakoff, HAVEL & PARTNERS, PADĚRA & PARTNEŘI, AK VINDICTA a také technologickým partnerem NEWPS.CZ.

Stanoviska a aktivity na pomoc krizí zasaženým podnikatelům můžete průběžně sledovat na www.komora.cz, www.komoraplus.cz či v pravidelném Newsletteru HK ČR.

Zajímavé informace pro živnostníky i jejich příběhy publikuje také Deník.cz, který je v této oblasti partnerem Hospodářské komory.

Přílohy
pdfBez názvu [pdf, 209 kB]
pdfBez názvu [pdf, 232 kB]
pdfBez názvu [pdf, 226 kB]
pdfBez názvu [pdf, 283 kB]
pdfBez názvu [pdf, 238 kB]

Pravidla testování zaměstnanců od pondělí 17. ledna 2022

Vážení,

 

dovolujeme si Vám z Potravinářské komory ČR přeposlat aktuální informace k testování zaměstnanců od 17. 1. 2022.

 

"Vážení členové,

 

dovoluji si Vám zaslat aktuální znění mimořádného opatření ministerstva zdravotnictví k testování zaměstnanců od pondělí 17. ledna 2022.

 

Shrnující  informace k testování získáte také prostřednictvím MPO zde. Problematika testování zaměstnanců je také průběžně aktualizována na portálu covid.gov.cz (https://covid.gov.cz/situace/testovani/testovani-zamestnancu-zaku-studentu).

 

Neváhejte využít také stále aktivní projekt „Právní pomoc potravinám“, který má za cíl v nelehké době pandemie koronaviru poskytnout českým provozovatelům potravinářských podniků a ostatním producentům potravin, bezplatné právní poradenství o základních právních otázkách souvisejících se současnou situací.

 

Zaměstnavatelé (zjednodušeně) musí:

- zajistit dvakrát týdně antigenní testování zaměstnanců,

- nastavit proces při odmítnutí testování zaměstnancem = ohlásit odmítnutí testování krajské hygienické stanici a zajistit režimová opatření pro takové zaměstnance (nosit respirátor, dodržovat rozestupy, stravovat se odděleně od ostatních a omezit setkávání s ostatními na nezbytnou míru),

- vést evidenci provedených testů v rozsahu data testování a jmen zaměstnanců, kteří k danému datu podstoupili test,

- plnit ohlašovací povinnosti při pozitivním testu, a

- vystavovat potvrzení dle mimořádného opatření.

Více také zde."

 

Ministerstvo zdravotnictví ČR - mimořádné opatření platné od 3. 1. 2022

Vážení,

 

ZDE Vám přeposíláme Mimořádné opatření – omezení maloobchodního prodeje zboží, služeb a poskytování služeb s účinností od 3. 1. 2022.

 

 

Přílohy
pdfBez názvu [pdf, 447 kB]

Výběr legislativních aktualit za období listopad - prosinec 2021

Vážení,

 

ZDE si Vám dovolujeme zaslat výběr legislativních aktualit za období listopad - prosinec 2021.

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů Vám přeji krásný den,

 

srdečně zdraví,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

Přílohy
pdfBez názvu [pdf, 302 kB]

PF 2022 z Českomoravského svazu minipivovarů

Vážení přátelé, pivovarníci a příznivci malých pivovarů,

 

za celý Českomoravský svaz minipivovarů Vám přejeme klidné prožití svátků vánočních a hodně štěstí a úspěchů v roce 2022.

 

Michal Voldřich

Miloš Hrabák

Radovan Koudelka

Tereza Melišová

 

PF 2022 z Českomoravského svazu minipivovarů

Vážení přátelé, pivovarníci a příznivci malých pivovarů,

 

za celý Českomoravský svaz minipivovarů Vám přejeme klidné prožití svátků vánočních a hodně štěstí a úspěchů v roce 2022.

 

Michal Voldřich

Miloš Hrabák

Radovan Koudelka

Tereza Melišová

 

Výběr legislativních aktualit za období říjen - listopad 2021

Vážení,

 

ZDE si Vám dovolujeme zaslat výběr legislativních aktualit za období říjen - listopad 2021.

 

Za celý Českomoravský svaz minipivovarů Vám přeji krásný den,

 

srdečně zdraví,

 

Tereza

 

--

Tereza Melišová

PR Manager

774 996 628

melisova@cmsmp.cz

Přílohy
pdfBez názvu [pdf, 350 kB]

MINISTERSTVO ZDRAVOTNICTVÍ - nouzový stav na dobu 30 dní

Vážení,

 

dovolujeme si Vám přeposlat odkaz na tiskovou zprávu Ministerstva zdravotnictví k vyhlášenému nouzovému stavu na dobu 30 dní: https://www.mzcr.cz/tiskove-centrum-mz/vlada-schvalila-nouzovy-stav-na-dobu-30-dni/

 

Pozvánka na technicko-technologický seminář

Vážení,

 

Českomoravský svaz minipivovarů, z.s. ve spolupráci s národním pivovarem Budějovický Budvar n.p. zahajuje „Poctivou pivní školu pro sládky“, sérii jednodenních technicko-technologických seminářů určených speciálně pro startující minipivovary a jejich sládky a pro velký zájem o listopadový termín přidává další termín v lednu.  

 

Místo konání:           Budějovický Budvar n.p., Karolíny Světlé 4, 370 00 České Budějovice

Počet účastníků:      30

Termín konání:        26. 1. 2022     

Lektoři:                    NP Budvar, VÚPS, VŠCHT, komerční firmy

 

Program:

                                  

10:00 – 10:15             Zahájení, novinky oboru                            

                                  Ing. Jan Šuráň, ČMSMP

                       

10:15 – 10:45             Péče o kvasnice v minipivovarech              

                                  Ing. Petr Košín, Budvar n.p.


10:45 – 11:15             Výběr surovin pro craft piva

                                  Ing. Aleš Dvořák, Budvar n.p., Pavel Palouš, Cobolis

 

11:15 – 11:45              Senzorika Craft piva, Ale, Weizen atd.        

                                   Ing. Martin Slabý, VŠCHT Praha

 

11:45 – 13:00              Oběd

 

13:00 – 13:30              Dry hopping, plusy a mínusy

                                   Ing. Jan Šuráň, PIVO Praha

 

13:30 – 14:00              Ekonomika minipivovaru

                                   Ing. Tomáš Maier, ČZÚ Praha

 

14:00 – 14:15             Ukončení

 

14:15 – 15:30             Exkurze do provozu pivovaru

 

Cena:                         Pro členy ČMSMP     200,- Kč

                                  Pro nečleny             500,- Kč

 

Registrace a přihlášky: Tereza Melišová melisova@cmsmp.cz